Basescu s-a vazut cu Ponta. Vezi ce au discutat despre buget

463

ponta basescuPresedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta au avut, joi, o intalnire, discutiile vizand, conform Presedintiei, chestiuni legate de bugetul pe anul 2013, iar, potrivit Guvernului, s-a vorbit despre apropiata vizita a delegatiei FMI si alte teme de importanta pentru anul 2013.

„Domnul presedinte Traian Basescu si domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta au avut o intrevedere astazi, la Palatul Cotroceni, care a durat mai bine de o ora si jumatate si in cadrul careia s-au discutat chestiuni legate de bugetul Romaniei pe anul 2013 si de finantarea deficitelor”, a declarat pentru MEDIAFAX Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al presedintelui.

De asemenea, Guvernul a remis presei un comunicat conform caruia „primul-ministru Victor Ponta a avut astazi o intrevedere cu presedintele Romaniei Traian Basescu pe tema apropiatei vizite a delegatiei Fondului Monetar International la Bucuresti”.

„In cadrul acestei intalniri s-au abordat si alte teme de importanta pentru anul 2013”, se mai arata in comunicat.

Guvernul mai precizeaza ca „intalnirea s-a desfasurat in cadrul institutional normal Guvern-Presedintie”.

O misiune a Fondului Monetar International condusa de Erik de Vrijer se va afla la Bucuresti in perioada 15-29 ianuarie pentru cea de-a 7-a si a 8-a evaluare a acordului stand-by, principalele teme de discutie fiind perspectivele economiei, bugetul pe 2013, reformele structurale si politica monetara.
FMI a intrerupt misiunile de evaluare dupa luna septembrie a anului trecut, motivand ca doreste sa discute bugetul pentru 2013 doar cu executivul rezultat dupa alegerile parlamentare din luna decembrie. Totusi, in noiembrie a fost prezenta o misiune tehnica, in timpul careia expertii FMI au analizat performantele economice si bugetare, fara a face insa niciun fel de declaratii publice si fara un raport catre consiliul director al Fondului.

Actualul acord a fost parafat in primavara anului 2011, odata cu inchiderea intelegerii incepute in 2009, si urmeaza sa se finalizeze in lunile martie-aprilie ale acestui an.

Fostul ministru de finante Florin Georgescu declara, insa, in luna noiembrie, ca Guvernul intentioneaza sa negocieze chiar din luna ianuarie 2013 termenii unui nou acord cu FMI, unde sa fie preluate unele dintre conditionalitatile nerealizate curprinse in actuala intelegere, care ar urma sa fie inchisa inainte de termen.

sursa: Mediafax

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos