Băutura miraculoasă cu care îşi începe ziua Victor Ponta

217

Astfel, în timpul vizitei, primului ministru i-a fost oferită pâine ecologică fără iod, acesta primind acceptul soţiei sale de a mânca ,,liniştit” acest produs. ,,Asta poţi să o mănânci liniştit”, i-a spus Daciana Sârbu soţului său. La rîndul său, Victor Ponta a spus că acest tip de pâine îi dă şi Daciana Sârbu acasă, deoarece ,,nu mai prinde din aialaltă”. ,,Ştiu că de asta îmi dă acasă, nu mai prind din aialaltă”.

Într-o discuţie cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, despre beneficile acestei pâini, Ponta a spus în acelaşi ton glumeţ că ar trebui să facă ,,un referendum” pe această temă.  De asemenea primul ministru a avut ocazia să taie şi ,,cea mai mare pâine din România”, de 60 de kg.

Continuându-şi vizita alături de soţie, Victor Ponta a ajuns şi la standul cu miere şi siropuri. Un producător a început să-i povestească primului-ministru despre virtuţile cătinei, Ponta spunând că le ştie deja, moment după care Daciana Sârbu a afirmat că soţul său nu ştie însă că primeşte în fiecare dimineaţă o linguriţă cu cătină în sucul cu portocale.

,,Dar ştiţi ce nu ştie? Că primeşte în fiecare dimineaţă o lingură de cătină în sucul de portocale. Ar trebui să îi învăţăm pe ooameni că are mai multă vitamina C decât portocalele, kiwi”, a spus Daciana Sârbu. ,,Ba da, ştiu”, a replicat Ponta.

Lui Victor Ponta i-a fost oferit să guste şi ceva ce i-a ,,bulversat” pe americani, mai exact pălincă cu miere. Acesta s-a arătat reticent iniţial, spunând că ar fi mai bine să guste mai întâi Daniel Constantin, iar dacă totul este bine o să ia şi el. ,,Ia ziceţi-mi. Cu scutul ştiu că i-am bulversat (pe americani n.r.). Palincă românească cu miere românească. A verificat SPP-ul? Nu  fost cineva înainte? Ia tu, Daniel, şi după 10 minute beau şi eu dacă e”, a spus în glumă pesedistul. După ce a gustat, premierul a fost încântat de gustul preparatului, spunând că este ,,dulce şi tare”.

,,Aoleo, dulce şi tare. Nu mă grăbesc, daţi o sticlă încoace”, a spus Ponta, producătorul luându-l în serios şi făcându-i una cadou. „Nu, că nu mă lasă, nu pot să plec cu sticla”, a spus Ponta, dându-i băutura lui Daniel Constantin. „La şedinţa de guvern o duceţi, pentru marţi”, a replicat Victor Ponta, râzând.

Victor Ponta a fost însoţit de soţia lui, Daciana Sârbu, de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, şi de oameni din minister la Târgul Indagro. Ei au fost întâmpinaţi cu pâine cu sare de meşteşugari, având parte şi de o surpriză. Un grup de aproximativ 10 copilaşi le-au cântat muzică populară, ei fiind înbrăcaţi în straie de sărbătoare, tradiţionale româneşti.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos