Blaga creaza controverse in PDL dupa elogiile aduse Partidului Comunist Chinez!

591

1blagaPresedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat ca interviul pe care l-a dat in China a avut o parte, o exprimare nefericita si a aratat ca s-au produs anumite controverse.

„Interviul din China a avut o parte, o exprimare nefericita si s-au produs anumite controverse, dar as vrea sa spun ca am citit cu atentie interventiile celor de buna credinta. Pe de alta parte, un lucru este foarte clar si, pentru a inlatura orice speculatie, declar inca o data ca PDL este profund atasat valorilor europene si a demonstrat acest lucru pe parcursul anului trecut aparand statul de drept, drumul nostru euroatlantic. Deci nu exista nicio problema din acest punct de vedere”, a spus Blaga.

El a facut aceste precizari la intrebarea referitoare la declaratiile pe care el le-a facut in China, aratand ca si colegii sai au fost informati despre vizita din China.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, aflat intr-o vizita in China la jumatatea lunii iunie impreuna cu alti lideri ai partidului, a declarat ca Partidul Comunist Chinez impartaseste aceleasi valori cu democrat-liberalii in tot ceea ce inseamna constructia unui partid.

Mai multi lideri ai Partidului Democrat Liberal din Romania au efectuat o vizita oficiala de o saptamana, in perioada 11-17 iunie, in China, respectiv la Shanghai si Beijing, delegatia fiind compusa din presedintele formatiunii politice, Vasile Blaga, fostul premier Emil Boc, prim-vicepresedintii Anca Boagiu si Andreea Paul si secretarul general al partidului, Gheorghe Flutur. Conform unui comunicat al PDL, obiectivul vizitei este stabilirea unor contacte in vederea realizarii unor parteneriate economice si de afaceri pentru viitor, un obiectiv specific fiind stabilirea unui mecanism de colaborare economica de durata intre orasele Beijing, Shanghai si municipiul Cluj-Napoca.

„Am venit in China, din nou, pentru a intari relatiile cu colegii chinezi, cu Partidul Comunist Chinez, atat relatiile pe linie de partid, cat si relatiile pe linie de administratie. Chiar daca noi suntem, astazi, in opozitie, sprijinim in continuare proiectele pe care le-am avut in comun cu partea chineza, atunci cand eram la guvernare. Deci ramanem pe aceeasi linie de relatii excelente cu Partidul Comunist Chinez”, a declarat presedintele PDL, Vasile Blaga, pentru Radio China International.

Blaga a mai spus ca partidul pe care il conduce este, acum, intr-o perioada de reconstructie.

„Am dorit sa impartasim din experienta vasta a Partidului Comunist Chinez, care imi dau seama ca este intr-o permanenta reconstructie. Incredibil, dar colegii nostri chinezi, practic, si asta ma bucura, impartasesc aceleasi valori cu noi in tot ceea ce inseamna constructia unui partid, pornind de la necesitatea atragerii in partid a elitelor locale, pentru a da valoare organizatiilor, cat si a modului in care te raportezi la cetatean”, a afirmat Blaga, potrivit site-ului in limba romana al postului chinez.

Europarlamentarul Monica Macovei considera „incredibila si socanta” declaratia liderului PDL Vasile Blaga cu privire la impartatirea acelorasi valori cu Partidul Comunist Chinez si i-a cerut sa precizeze daca se simte mai bine alaturi de doctrina comunista.

„Declaratia domnului presedinte Vasile Blaga a fost incredibila si socanta pentru ca vine de la un lider care se pretinde de dreapta si, daca se simte mai bine alaturi de doctrina comunista, atunci as vrea sa ne-o spuna clar tuturor, si celor din partid si intregii tari, sa stim exact”, a afirmat Macovei.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos