Blaga îl va acţiona în judecată pe fostul democrat-liberal Gelu Vişan pentru calomnie

275

„Președintele Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga, îl va acționa în instanță pe deputatul Gelu Vișan pentru calomnie. Gelu Vișan a lansat în spațiul public o serie de acuzații false și defăimătoare atât la adresa președintelui PDL, cât și la adresa altor membri ai partidului”, se arată în comunicatul de presă remis NewsIn.

Potrivit sursei amintite, acuzaţiile lansate de deputatul Vişan sunt ,,nefondate” şi de natură să aducă prejudicii de imagine PDL. ,,În acest sens, facem precizarea că toate acuzațiile lansate de către deputatul Vișan sunt nefondate, de natură să aducă prejudicii de imagine Partidului Democrat Liberal și președintelui Vasile Blaga”, scrie în comunicat.

„Vasile Blaga respinge categoric acuzațiile aduse de deputatul Gelu Vișan, fapt pentru care acesta va răspunde în fața instanței”, se arată în documentul amintit.

Miercuri seară, Vişan a lansat, la România TV, un atac fără precedent la adresa greilor din PDL. Vişan i-a acuzat pe Vasile Blaga şi pe Radu Berceanu că patronează mafia banilor publici.

Gelu Vişan a susţinut că PDL are firme de casă care în schimbul câştigărilor licitaţiilor cotizează cu bani în campanie. Vasile Blaga nu e străin de aceste lucruri, el favorizând prin interpuşi firme precum Tehnologica Radion.

„Firma respectivă este firma care a explodat ca profit în România în ultimii patru ani de zile. Este cea mai performantă firmă de construcţii din România şi care are zeci şi zeci de contracte cu statul. Firma se numeşte Tehnologica Radion. Eu m-am lovit de această firmă la Băileşti acum trei ani de zile şi am aflat că trebuie să câştige firma aceasta de la cei care se ocupau de licitaţie. Şi am spus mâi băieţi dacă câştigă firma aceasta eu chiar ies la televizor. Apoi a venit un primar la mine, nu de la PDL, şi a spus că a venit la el un deputat şi i-a ziscă lucrările astea pe fonduri europene trebuie să le câştige Tehnologica, în judeţul Dolj. La Băileşti a pierdut firma, şi eu mandatul de deputat. Pentru că era imposibil să fiu ascultat de partidul meu când am spus lucrul acesta, pentru că toată ţara asta ştie că e firma controlată, dirijată de Vasile Blaga. Tehnologica Radion este firma controlată, dirijată, plimbată către banii public de Vasile Blaga. Legătura e veche de vreo şapte ani de zile. (…) Când Vasile Blaga pune mâna pe telefon şi sună un primar şi spune „Vezi că vine domnul cutare la tine, cu firma Tehnologica”, vi se pare o dovadă de ajuns pentru a stabili această legătură? Blaga acţionează prin interpuşi, nu este atât de copil. (…) Vă dau şi alte nume. V-am zis de firmele Straco şi Strabag. Firma Straco e controlată de Radu Berceanu. Foarte mulţi din clasa politică, toată lumea e amestecată. Doamna Boagiu a încercat să spargă sistemul şi nu a putut. Boc doar a avut vină că a lăsat partidul să impună chestiunea asta”, a spus Gelu Vişan, la România TV, citat de rtv. net.

Vişan s-a mai ales cu o plângere penală în urmă cu două săptămâni.  Pe 16 octombrie, PDL Dolj l-a dat în judecată pe deputatul democrat-liberal Gelu Vişan pentru ,,afirmaţii mincinoase” şi a cerut daune de 500.000 de euro pentru repararea prejudiciului de imagine cauzat organizaţiei prin declaraţiile făcute în cadrul unei emisiuni tv.

De asemenea organizaţia a solicitat ,,autosesizarea DNA – Serviciul Teritorial Craiova cu privire la presupusele fapte asimilate infracţiunilor de corupţie denunţate de domnul Gelu Vişan în emisiune pentru stabilirea vinovăţiei şi tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate în cazul în care acuzaţiile vor fi confirmate”.

Deputatul Gelu Vişan, care va candidat pentru PP-DD, susţine „a atacat exact sistemul clientelar din judeţul Dolj, afacerile de peste 30 de milioane de euro pe care le-a făcut organizaţia PDL din Dolj în legătură cu banii publici, motiv pentru care a fost sancţionat”. Democrat-liberalul a mai spus că ,,PDL-ul din Dolj este un fel de SRL”. ,,Tot ce se întâmplă în PDL Dolj înseamnă afaceri cu statul, toate primăriile PDL au afaceri cu firmele PDL-ului. Organizaţia la nivelul judeţului Dolj este un club de afaceri”, a acuzat el.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos