Blaga, întrebat de premierul ARD: Nu vindem pielea ursului din pădure

284

Liderul PDL Bucureşti Adriean Videanu a prezentat Programul de guvernare al ARD pe perioada 2013-2016, „Reporneşte România”, în prezenţa co-preşedinţilor ARD, Vasile Blaga şi Mihai Răzvan Ungureanu şi a altor reprezentanţi ai alianţei.

Videanu a spus că un eventual Cabinet al Alianţei ar avea 16 membri, urmând să fie desfiinţate mai multe ministere.
Întrebat cine va fi prim-ministrul şi ministrul de Finanţe care să aplice acest program de guvernare. Vasile Blaga a răspuns: „Nu vindem pielea ursului din pădure. O să vedeţi la momentul potrivit”.

ARD afirmă, în sinteza programului de guvernare făcut public marţi, că va introduce cota unică de 12%, va creşte salariul minim la 850 de lei în 2013 şi la 1.000 de lei în 2015, va reduce CAS cu 5% şi, de asemenea, că va pune capăt numirilor politice la Curtea Constituţională şi Avocatul Poporului.

„ARD va introduce unul din cele mai mici impozite pe venit şi profit din UE. Cota unică va scădea de la 16% la 12%”, se arată în documentul ARD, în care se precizează că în România vor veni mai mulţi bani, mai multe investiţii străine, companiile româneşti vor rămâne cu mai mulţi bani pentru dezvoltare, iar fiecare român va avea mai mulţi bani în buzunar pentru că va plăti mai puţin la stat.

Potrivit documentului remis agenţiei MEDIAFAX, ARD promite ca salariul minim să ajungă 1.000 de lei în 2015.

„ARD va creşte salariul minim pe economie de la 700 de lei la 850 lei la 1 ianuarie 2013 şi la 1.000 de lei în ianuarie 2015”, promite ARD, menţionând că astfel angajatorul corect va deveni mai competitiv în faţa celui care plăteşte la negru, iar angajatul va avea certitudinea că i se vor plăti contribuţiile sociale şi de sănătate aferente salariului minim.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos