BOMBA CU EFECT IMEDIAT! Decizia Curtii Constitutionale aruncata in aer de un judecator „expirat” si unul in conflict de interese!

442

Mandatul unuia dintre judecatorii Curtii Constitutionale este cu termenul depasit iar presedintele Curtii Constitutionale a votat pentru revocarea procurorului sef al DNA care il ancheteaza pe ginerele sau, Petre Toba.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) functioneaza de doua luni incalcandu-si propria jurisprudenta si, implicit, Constitutia, scrie G4Media.ro, care invoca o decizie a Curtii pronuntata in martie 2018, analizata impreuna cu experti in drept.

Unul dintre judecatorii CCR, Petre Lazaroiu, se afla in functie de 10 ani, in conditiile in care in Constitutie scrie ca mandatele sunt de 9 ani. Lazaroiu a fost numit in functie in 2008 pe un rest de mandat si reinvestit in 2010, dar CCR tocmai a decis in martie ca judecatorii nu pot adauga un mandat intreg la un rest de mandat si ca limita maxima este de 9 ani, asa cum prevede legea fundamentala.

Prin urmare, din luna martie un judecator CCR functioneaza ilegal si se pune in discutie insasi legalitatea constituirii Curtii, comenteaza sursa citata.

Problema a fost semnalata joi de judecatorul Bogdan Mateescu, membru CSM.

„Tudorel Toader: „Nu exista decizie CCR care sa nu fie respectata de orice persoana sau autoritate.”

Insa eu tot reflectez asupra caracterului general obligatoriu al oricarei decizii a CCR, nu doar al unora, pentru ca vreau sa inteleg si marturisesc ca sunt intr-un mic blocaj.

Am in vedere, asa cum am spus, situatia d-lui judecator constitutional care sta in functie de 10 ani, desi CCR a zis negru pe alb general obligatoriu acum vreo doua luni ca e neconstitutional mecanismul prin care se tinde la depasirea termenului constitutional de 9 ani.
Asadar dansul este in functie si azi. Situatia juridica e neatinsa in pofida deciziei CCR general obligatorii.

Dar CCR a mai zis prin deja faimoasa decizie 45/2018, acum vreo 3-4 luni, ca e neconstitutional ca un judecator sa fie ministru sau secretar de stat (si chiar sunt de acord).

Ei bine, ea a zis, general obligatoriu -cum altfel, dar chiar la ministerul justitiei este si azi in functia de secretar de stat o colega judecator de la Curtea de apel Craiova. Situatia juridica persista si aici, in pofida deciziei CCR general obligatorii.

As fi vrut sa il intreb pe seful direct al colegei judecator secretar de stat, pe dl ministru prof. univ. dr. si membru al Comisiei de la Venetia Tudorel Toader, pe care l-am auzit si azi ca tine enorm la deciziile CCR, si dansul fost judecator constitutional vreo 10 ani din mandatul de 9, ce parere are, de ce nu aplica decizia general obligatorie de vreo 3 luni, dar nu prea am avut ocazia, nu prea comunicam.

Sincer, eu chiar vreau sa inteleg, insa uneori imi pare ca nici constitutionalul nu mai e ce am invatat eu prin facultate iar Constitutia nu s-a schimbat.

Asadar ce e general obligatoriu, de cand si pentru cine?

sursa: hotnews.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos