BOR se leapada de liderul PSD! BOR: „Esecul referendumului, din cauza asocierii cu Dragnea”

191

Purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane, Vasile Banescu, anunta ca o cauza principala a esecului referendumului a fost asocierea acestuia cu un anumit personaj politic, s-a spus clar ca e referendum lui X”. El l-a nominalizat apoi pe Liviu Dragnea.

Intr-un interviu la RFI, Banescu s-a plans de ”dezinfomarile din mediul online si politizarea evenimentului”. Intrebat cine e personajul X, Banescu a raspuns: ”Evident, cei care au spus asta in spatiul public s-au referit la dl Dragnea, pe care l-au asociat insistent cu referendumul, ignorand faptul ca actualii guvernanti erau obligati sa organizeze referendumul, acum sau mai tarziu. Faptul ca l-au organizat s-a transformat mai tarziu intr-un motiv de politizare a acestei teme”.

”Biserica Ortodoxa a primit aceasta veste cu anumita mahnire. Trebuie acum sa analizam cauzele esecului. In primul rand, referendumul a fost amanat, discutat si rediscutat timp de 3 ani, timp in care tema a fost demonetizata si discreditata. In spatiul mediatic tema nu a fost bine primita si nici comentata cu maxima obiectivitate”, a mai spus purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane.

Intrebat cine e de vina pentru esec, Banescu a spus ca ”organizatorii referendumului au fost autoritatile. Initiatorii au fost Coalitia pentru Familie, nu biserica a fost nici initiatoarea si nici organizatoarea referendumului. Dar daca ma intrebati de vinovati, nu cred ca trebuie sa cautam vinovati punctuali, ci cauze: politizarea, asocierea cu un anumit personaj politic si intrebarea care a avut un grad de neclaritate”.

”Nu este infrangerea Bisericii, este a celor care s-au lasat captivi indiferentei personale, ignorarii mizei acestui referendum si manipularilor in special din mediul online”, a mai spus reprezentantul BOR.