Borfasii din PSD-ALDE pornesc ofensiva impotriva lui Iohannis si anunta ca vor reduce semnificativ din atributiile presedintelui!

Presedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, Eugen Nicolicea, a explicat, marti, la Digi24, de ce PSD si ALDE incearca sistematic sa reduca din rolul presedintelui.

„Atunci cand au fost facute legile, se vorbea despre o colaborare loiala intre institutii. Aceasta nu a mai existat de cand a aparut presedintele jucator. De aici incolo, prevederile legale nu mai sunt pentru oameni care colaboreaza. Ele trebuie modificate, ca sa nu mai poata fi folosite de persoane abuzive. Aproape fiecare lege este trimisa la reexaminare sau contestata la CCR. Rolul presedintelui e exagerat. La fiecare lege trebuie sa tinem cont ca va avea o intarziere. Daca CCR va constata ca sunt indeplinite conditiile pentru conflict juridic de natura constitutionala, partile implicate trebuie sa se supuna deciziei Curtii. Daca CCR va decreta ca nu exista conflict, nu se intampla nimic”, a declarat Nicolicea.

Majoritatea parlamentara intentioneaza ca in perioada urmatoare sa adopte legile sigurantei nationale, prin care vor elimina din atributiile presedintelui tarii numirea sefilor serviciilor de informatii.

Sursa: aktual24.ro

Borfasii din PSD-ALDE pornesc ofensiva impotriva lui Iohannis si anunta ca vor reduce semnificativ din atributiile presedintelui! was last modified: aprilie 17th, 2018 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
Loading...
spre