Borfasii din PSD-ALDE si-au ciulit urechile: presedintele Iohannis a anuntat cand va face publica decizia in privinta revocarii lui Kovesi!

128

Administratia Prezidentiala a anuntat, vineri, ca presedintele Klaus Iohannis va lua o decizie in privinta revocarii sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, la inceputul saptamanii viitoare. Precizarile Presedintiei au fost facute ca urmare a unei soloicitari inaintate de Antena 3.

Premierul Viorica Dancila a declarat miercuri seara, la Antena 3, ca asteapta decizia presedintelui in ceea ce priveste revocarea procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, si ca il va sustine pe ministrul Justitiei si nu va ezita sa isi asume responsabilitatea privind o eventuala sesizare a Curtii Constitutionale in cazul unui refuz al sefului statului.

Intrebata daca isi va asuma responsabilitatea privind sesizarea CCR in cazul refuzului presedintelui Iohannis de a o revoca din functie pe Kovesi, Dancila a spus ca nu a ezitat niciodata sa isi asume responsabilitatea, acesta fiind, poate, si motivul pentru care Liviu Dragnea si PSD au sustinut-o pentru postul de prim-ministru

”N-am ezitat niciodata sa-mi asum responsabilitatea, dar legat de acest aspect vreau sa vad in primul rand ce va face presedintele, dar vreau sa subliniez: il voi sustine pe ministrul Justitiei. Vreau sa vad ce decizie va lua presedintele, dar, repet, il voi sustine pe ministrul Justitiei”, a declarat Viorica Dancila

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat marti seara, la Antena 3, ca, daca presedintele Klaus Iohannis va refuza cererea ministrului Justitiei de revocare a procurorului-sef al DNA, Laura Codruta KovesI, decizia va ajunge la Curtea Constitutional, care ar trebui sesizata de catre Guvern, iar premierul „trebuie sa isi asume rolul”.

In luna februarie, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, i-a cerut presedintelui Klaus Iohannis revocarea sefei DNA. Acesta a aratat ca intr-un singur an au fost inregisrate trei conflicte juridice de natura constitutionala in cadrul carora DNA a fost chemata in fata instantei de contencios consitutional, iar „CCR a sanctionat comportamentul lipsit de loialitate din partea procurorului sef al DNA”.

Sursa: aktual24.ro