BREXIT va cutremura din temelii sistemul de sanatate al Regatului Unit! Medicii europeni avertizeaza ca vor parasi Anglia!

446

Consiliul General Medical din Marea Britanie avertizează că plecarea a atât de mulți medici instruiți „ar avea un impact serios asupra îngrijirii pacientului”.

Majoritatea medicilor europeni care lucrează în Marea Britanie au în vedere părăsirea țarii din cauza Brexit, relevă un studiu realizat de General Medical Council (GMC – Consiliul General Medical). Mii de medici ar putea pleca în următorii doi ani, ducând NHS (National Health System – Sistemul Național de Sănătate) într-o criză de personal proaspăt.

Organul disciplinar al medicilor a intervievat 2115 medici din Spațiul Economic European (SEE), care cuprinde națiunile UE plus Norvegia, Islanda și Liechtenstein, constatând că 1171 – 55% – s-au gândit să părăsească Marea Britanie, cu votul Brexit reprezentând „un factor în calculele lor”.

Cu cetățeni ai UE sau ai SEE, reprezentând aproximativ 10.200 – sau aproximativ 9% – din medicii Sistemului Național de Sănătate, potrivit statisticilor NHS Digital, în cazul în care mai mult de jumătate dintre ei ar părăsi Marea Britanie, ar putea avea un impact enorm asupra unui serviciu de sănătate, care deja suferă din cauza deficitului de personal în unele zone.

Dintre cei 1171 de medici care s-au gândit să plece, 596 (45%) au spus că au în vedere o plecare în următorii doi ani, și 312 (24%) s-au jucat cu ideea de a pleca în următorii trei până la cinci ani, informează cotidianul britanic The Independent.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos