Bruxelles-ul nu da ordine Romaniei, „problema justitiei va priveste”, dar face o precizare care le sterge zambetul de pe buze lui Dragnea si Tariceanu: „Orice actiune are consecinte!”

363

Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, a fost intrebat joi, la conferinta de presa comuna cu premierul Grindeanu si ministrul Justitiei, despre schimbarea sefilor de la DNA si Parchetul General, idee vehiculata din ce in ce mai des de coalitia PSD-ALDE.

Oficialul european a subliniat ca Parlamentul e suveran si ca Bruxelles-ul nu da ordine Romaniei, dar a avertizat ca „orice actiune are consecinte”.

Depinde de guvern sa ramana pe drumul pentru ridicarea MCV. Parlamentul e suveran, daca guvernul Grindeanu are sprijinul Parlamentului si respecta responsabilitatile in privinta DNA, in conformitate cu recomandarile CE, totul e in regula. Nu avem aroganta de a spune ce sa faca Parlamentul, dar orice actiune are consecinte”, a subliniat oficialul CE.

Timmermans a fost intrebat si despre dezincriminarea abuzului in serviciu si introducerea unui prag pentru prejudiciu. „Nu o sa intru in detalii. Suntem pe ultima suta de metri in maratonul MCV, cred ca populatia Romaniei vrea ca acest lucru sa se intample”, a avertizat din nou oficialul de la Bruxelles, scrie aktual24.ro.