Bucurestiul se sufoca sub administratia ei, dar Gabriela Firea vrea sa stea in rand cu Paris, Londra, Viena: „Primesc lectii doar de la primarii din Paris, Londra, Praga, Viena”

517

Primarul general, Gabriela Firea, a tinut luni un discurs, cu ocazia alegerilor de la nivelul organizatiei Bucuresti, in care a dat vina pe „dreapta” pentru problemele din Capitala si a vorbit despre realizarile sale in mandatul de primar. Firea a declarat ca primeste lectii doar de la primarii marilor metropole europene, nu de la primari din orase cu 40-50 de mii de oameni. La finalul Conferintei de alegeri, Gabriela Firea a fost votata presedinte al organizatiei Bucuresti.

„Nu doresc sa primesc lectii de la oameni care au condus orase cu 20, 30, 40, 50 de mii de oameni. Primim lectii, dar de la primarii din Paris, Lodra, Praga, Viena”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul general sustine ca opozitia „de dreapta” este de vina pentru problemele din Bucuresti si ca de 3 ani si jumatate are multe realizari.

„As vrea prin exemple concrete sa va spun cateva lucruri ce a insemnat dreapta in Bucuresti. Dupa ani de zile in care dreapta a stapanit Bucurestiul, PNL si PDL nu se pot deroba de lipsa de modernizare in Bucuresti. Sa va spun ce am gasit eu la Primaria Capitalei: toate proiectele mari de infrastructura blocate. inghetate de minimum doi ani de zile. Eu am preluat mandatul de la un primar PNL. Un an de zile Bucurestiul a avut primar PNL, Razvan Sava. intr-un an de zile s-a blocat totul in Bucuresti si din spitale, si din infrastructura, si din educatie, si din protectia mediului, nu mai spun de resursa umana. Mi-a trebuit un an si jumate sa dezghet toate santierele si toate investitiile.

Acum suntem in situatia in care unui primar General si celor sase primari de sectoare li se cer lucruri rezolvate ca si cum am fi primari de 30 de ani. Ne-am obisnuit cu aceasta situatie.

Am construit noi corpuri de spitale, am deschis noi sectii, am achizitionat aparatura ultra-performanta, am infiintat cabinete stomatologice pentru toti copiii din Bucuresti.

Ce am facut in legatura cu traficul sufocant? Va spun eu ce am facut. Cand am ajuns primar mai aveam in trafic doar 600 de autobuze, restul era imobilizate. Am achizitionat 400 de autobuze noi, am reparat inca alte 500 de autobuze.

De ce medicii nu mai pleaca din Bucuresti? Stanga i-a ajutat pe medici sa ramana in capitala pentru ca primesc locuinte”, a declarat Firea.

Gabriela Firea a anuntat si obiectivul PSD Bucuresti pentru alegerile locale de anul viitor.

„Ce am facut in 4 ani de mandat interimar la PSD Bucuresti: am dat primul test, cel al alegerilor locale acum 3 ani si jumatate. in Bucuresti am castigat si Primaria Generala si toate cele 6 sectoare.

Peste 45% PSD in Bucuresti acum 3 ani si jumatate a fost un scor foarte bun pe care dorim sa-l reeditam si anul viitor”, a mai spus Firea.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos