Busoi arata cat de mare e haosul din sistemul medical si intoxicarea pesedista: ”Au creat o falsa imagine a multumirii din sistem!”

233

Inechitatea si haosul pe care le-a produs initiativa doamnei Olguta Vasilescu si Guvernul PSD privind salarizarea in Sanatate va avea costuri pe termen lung asupra desfasurarii actului medical, sustine Cristian Busoi, Vicepresedinte PNL responsabil cu domeniul Muncii si Sanatatii.

”Cresterile salariale din Sanatate produc „angajati de mana a doua”, ale caror salarii au fost ciopartite prin lege, fara niciun fel de explicatie sau logica si se bazeaza pe o intoxicare publica masiva despre dimensiunea cresterilor salariale. Propaganda pesedista supraestimeaza cresterea pentru a amplifica presiunea publica pe medici si pentru a crea o falsa imagine a multumirii din sistem. Problemele salarizarii din Sanatate, asa cum apar acum prin focare de proteste ale unor categorii de angajati, sunt doar varful icebergului. Ca sa fie clar cat de mare este haosul din sistem si intoxicarea pesedista: sunt multe cazuri de personal medical – asistenti care au studii superioare – care nu au primit nici macar 25%, care sa compenseze trecerea contributiilor de la angajator la angajat – rezultatul fiind o scadere masiva a salariilor”, considera Cristian Busoi.

Pozitia Ministerului Muncii si a Guvernului fata de angajatii din Sanatate a fost jignitoare.

”Argumentatia publica total neadevarata si pozitiile denigratoare ale ministrului Muncii la adresa biologilor si biochimistilor din sistemul sanitar arata lipsa de cunoastere a importantei acestor categorii.

Pasarea cartofului fierbinte la managerii de spitale, pentru compensarea pierderilor arata necunoastere si disperare. Niciodata nu s-au platit salarii din veniturile proprii ale spitalelor, iar astazi sunt foarte putine spitalele din tara care pot suplimenta din aceste venituri salariile angajatilor care primesc mai putini bani odata cu revolutia sporurilor. Tot acest haos ar fi putut fi evitat daca ar fi existat o minima cunoastere a realitatilor din sistemul de sanatate la nivelul Ministerului Muncii, daca ar fi existat mai putin populism si heirupism si mai mult bun simt”, incheie liberalul Busoi.