Bușoi: Dacă PSD-ALDE vrea să ”eficientizeze” sistemul bugetar nu trebuie să reducă personalul, ci să retragă politrucii, incompetenții și analfabeții care au împânzit administrația!

409

Europarlamentarul PNL, Cristian Bușoi, critică într-un comunicat de presă felul în care coaliția PSD-ALDE tratează funcționarii statului ca fiind mulți și ineficienți și atrage atenția că acești sunt oameni sunt cei care i-au adus la putere și nu au niciun drept să îi trateze ca pe „sclavi”.

„În primul rând, trebuie spus că atunci când se referă la angajați ai sectorului public, ca la un fel de sclavi “care să se roage zi de zi ca vin la muncă”, dl senator PSD Teodorovici se adresează celor care poate în primul rând au votat PSD și au adus PSD la putere”, afirmă Cristian Bușoi.

Vicepreședintele PNL susține că liderii coaliției guvernamentale pregătesc o reducere de personal în aparatul public, în așa măsură în cât să reducă cheltuielile pentru că au probleme la buget tocmai din cauza măsurilor luate. Bușoi le recomandă guvernanții ca în loc să reducă personalul care muncesc să taie din numărul „politrucii, incompetenții și analfabeții cu care au împânzit administrația”.

„În al doilea rând, pentru că disponibilizarea are nevoie de un ambalaj care să o facă ușor de primit public, PSD o numește “eficientizare”. Dacă liderii PSD-ALDE vor să crească eficiența în sectorul public, nu trebuie să desființeze statutul funcționarului public, ci să retragă politrucii, incompetenții și analfabeții cu care au împânzit administrația”, susține Bușoi.

Cristian Bușoi denunță felul în care PSD-ALDE decide să facă rost de bani la buget după ce tot ei sunt cei care au aruncat cu bani pentru a își respecta promisiunile din campanie, și anume prin reducerea fondurilor alocate pentru investiții, prin împrumuturi mai dure decât în perioada crizei, iar acum prin reducerea sectorului public.

„În al treilea rând, pentru a lămuri interesul manifestat brusc de liderii PSD-ALDE pentru eficiența din sectorul public și nivelul cheltuielilor bugetare: în primele nouă luni, cheltuielile de personal ale bugetului de stat au urcat cu peste 20%, în timp ce fondurile alocate investițiilor au scăzut cu 60%. După ce au tăiat toți banii de la investiții ca să-i orienteze spre consum, după ce s-a împrumutat mai mult și mai repede decât în timpul crizei economice și a introdus taxe noi, guvernarea PSD-ALDE a ajuns la concluzia că doar disponibilizarea în sectorul public mai poate revigora bugetul.

Faptul că domnii Dragnea și Teodorovici manifestă tot mai des nemulțumiri că angajații de la stat sunt prea mulți și prea ineficienți anunță politica actualei coaliției de guvernare în ceea ce privește reducerea costurilor sectorului public. Mai clar spus, ca să aibă bani pentru propaganda creșterilor de venituri, guvernul Tudose va începe reducerea angajaților din sectorul public”, conchide Cristian Bușoi comunicatul de presă.

Sursa: b1.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos