Busoi iese la atac: ”Ideea ca banii pentru rachetele Patriot pot fi folositi pentru construirea de spitale si scoli este de un populism maxim!”

428

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi le dă peste nas celor care critică achiziția de către România a sistemelor de rachete antiaeriene Patriot, scrie psnews.ro.

Președintele PNL București a scris joi pe Facebook o postare în care a subliniat faptul că țara noastră, ca membru NATO, are nu doar drepturi, ci și obligații, iar una dintre ele este asigurarea securității, pentru care nu trebuie precupețit niciun efort financiar.

Totodată, Cristian Bușoi a criticat drept „populistă” ideea că banii pentru rachete ar putea fi folosiți pentru spitale și școli. Concret, în cazul sănătății, Bușoi a dat vina pe risipa de fonduri, dar a precizat că aceasta nu are legătură cu felul în care sunt cheltuite sumele dedicate apărării.

Redăm mai jos precizările integrale ale eurodeputatului liberal:

„Ideea că banii pentru rachetele Patriot pot fi folosiți pentru construirea de spitale și școli este de un populism maxim. Ca stat membru al NATO avem nu doar drepturi, ci şi obligaţii comune cu celelelalte state. Securitatea costă, nu este gratis şi avem norocul să nu simţim lipsa apărării. Ideea NATO nu este că un alt stat ne apără pe noi, pe banii contribuabililor din acel stat, ci împreună, ca aliaţi, descurajăm mai eficient eventualele amenințări şi astfel, cu toţii câştigăm garanţii suplimentare. S-a dovedit că un stat, o naţiune este mai bine să aibă arme pe care să nu le folosească, decât să fie nevoită să le folosească şi să nu le aibă. Legat de alocarea banilor pentru Sănătate, ca unul care ştie cum funcţionează sistemul de Sănătate, pot să spun că risipa de fonduri, din ultimii 20 de ani este, fără îndoială, un lucru care merită revoltă, dar asta nu are nicio legătură cu înzestrarea Armatei. Nu sunt un specialist în înzestrare şi tehnică militară, însă, oricine vrea să se informeze, măcar la nivel minimal, va descoperi că Armata Română suferă la multe capitole. Alocarea a 2% era un pas necesar şi ne-a ajutat în NATO”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos