Bușoi îl acuză pe ministrul Finanțelor că ”debitează minciuni cu grație” despre taxa de solidaritate: ”Nu există în legislația europeană obligația acestei taxe!”

377

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi îl acuză pe ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, că minte în legătură cu taxa de solidaritate, când acesta susține că ne-ar obliga Uniunea Europeană (UE) să introducem așa ceva.

Concret, eurodeputatul a declarat joi pentru PSnews.ro că NU există vreo directivă a Comisiei Europene (CE) în acest sens și că guvernantul „debitează minciuni cu grație”.

„Domnul ministru Ionuț Mișa de la Finanțe debitează minciuni cu grație despre taxa de solidaritate: nu există în legislația europeană obligația acestei taxe! Nu există o directivă europeană care să oblige la taxa de 2% a guvernului Dragnea”, a afirmat Bușoi pentru PSnews.ro.

În continuare, vicepreședintele PNL a dat de înțeles că declarația demnitarului ar avea ca explicație o disperare a Executivului de a face rost de bani, ca să acopere promisiunile făcute de către oamenii lui Liviu Dragnea.

„Domnul Mișa de la Finanțe are nevoie de bani să plătească pensii și salarii pentru care guvernul PSD nu mai știe de unde să facă rost de bani. Dacă Guvernul ar fi făcut ceva să folosească creșterea economică prin investiții pentru dezvoltare, atunci ar fi fost bani. Din păcate, guvernul PSD a tocat nu doar ce avea, dar a cheltuit mult peste ce avea, ca să dea creșteri, pe care acum le acoperă din taxe noi, cum este invenția cu taxa de 2% de solidaritate. Sunt taxe de solidaritatea cu prostia și incapacitatea Guvernului!” a încheiat Cristian Bușoi.

Sursa: PSNews.ro