Busoi: ”Justitia trebuie sa ramana un mesaj de atac impotriva PSD, dar liberalii trebuie să se concentreze mai mult pe economie!”

483

Cristian Bușoi, candidatul pentru funcția de președinte al PNL, a declarat că partidul trebuie să-și reorienteze mesajul de la cel pe justiție la cel economic, fără a renunța la primul, întrucât în acest segment liberalii au mai multe de spus, potrivit Agerpres.

”Cred că PNL trebuie să își mute accentul și greutatea în comunicarea publică de la mesajele pe justiție către mesajul economic. Trebuie să respectăm mesajul economic, acolo unde PNL are foarte multe lucruri de spus. Justiția trebuie să rămână un mesaj de atac împotriva PSD, de diferențiere față de PSD, pentru că lucrurile sunt diferite și ca raportare, calitate umană și ca principii pe care noi le susținem.

Nu abandonăm ceea ce am susținut până acum. Mesajul principal și concentrarea PNL trebuie să fie pe economie, pe a răspunde cu soluții concrete la problemele zilnice ale românilor. Aici trebuie să venim cu lucruri foarte clare, să venim cu un mediu de afaceri mai atractiv pentru investiții”, a afirmat Cristian Bușoi, într-o conferință de presă.

Candidatul la șefia PNL a spus că dacă moțiunea sa va fi adoptată prin vot la Congresul PNL, partidul va susține o scădere a cotei unice de impozitare, strict pe venituri și salarii, nu la TVA, opinând că PNL trebuie să susțină atragerea de investiții și crearea de noi locuri de muncă, inclusiv prin scutirea de contribuții pentru acele investiții care creează un anume număr minim de locuri de muncă ce se păstrează pe o perioadă de timp rezonabilă.

Bușoi a punctat și faptul că dacă PNL nu va reuși să întindă o punte către electoratul de dreapta, ”care este dinamic, pretențios și în bună parte tânăr, care vrea să-și facă o viață mai bună în România (…), care așteaptă mai mult de la politicieni și de la administrație, care așteaptă mai multă transparență și corectitudine, cinste, implicare și eficiență” și să și-l atragă alături, va fi „foarte complicat” să învingă PSD, mai ales la alegerile prezidențiale.

„Iar dacă PSD pune mâna și pe funcția de președinte al României, atunci țara se va afla într-o situație foarte dificilă și drumul proeuropean, atlantist de consolidare a democrației va fi pus în pericol iar PNL nu va mai conta”, a apreciat Cristian Bușoi.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos