Busoi o acuza pe Firea ca e mana-n mana cu mafia imobiliara bucuresteana, numai asa se explica de ce doreste construirea unui spital metropolitan intr-un cartier aglomerat si fara infrastructura!

288
Președintele PNL București, Cristian Bușoi, spune că singurul motiv pentru construirea unui spital metropolitan în Pipera este creșterea valorii terenurilor din zonă, scrie evz.ro.

Liderul liberalilor bucureșteni anunță că multe dintre proiectele municipalității vor fi votate de consilierii PNL, precum rectificarea bugetară, acordarea tichetelor de vacanță și creșterea salariilor pentru angajații Primăriei. Dar, atrage atenția Bușoi, printre celelalte proiecte, pe șest, primarul general a strecurat și o „năstrușnicie”.

„Pe șest, așa cum face cu toate proiectele care ascund câte o năstrușnicie, dna Primar a strecurat pe ordinea de zi a CGMB și un proiect privind obținerea unui imobil din Pipera pentru construirea unui spital de 2000 de paturi. Consider că este o greșeală ca cel mai mare spital din București să fie amplasat în cea mai aglomerată și lipsită de infrastructură zona a Capitalei – Pipera – și de aceea le-am solicitat consilierilor PNL să voteze împotriva proiectului”, afirmă Cristian Bușoi într-un comunicat.

„De ani de întregi vorbim despre construirea unui spital nou în București și singurul loc pe care îl găsim este Pipera?! Doamna Primar avea obligația să facă o dezbatere publică pentru amplasamentul spitalului metropolitan. Era normal ca bucureștenii să știe unde va fi construit acest spital”, spune politicianul liberal.

„Pipera este deja o zonă aglomerată și lipsită de infrastructură. Construirea unui spital în acestă zonă va însemna mai multă aglomerație, mai mult blocaj și mai mult timp pierdut, adică exact ceea ce nu avem nevoie atunci când vorbim despre salvarea unor vieți omenești. Singurul argument pentru construirea spitalului în Pipera este creșterea valorii imobiliare a zonei”, acuză Cristian Bușoi.

El mai arată că a fost unul dintre susținătorii construirii unui spital mare și modern în București, „dar maniera dubioasă în care primarul Firea începe acest proiect, fără pic de transparență, fără consultare publică, nu duce cu gândul decât la o altă învârteală marca Gabriela Firea, ambalată frumos într-un proiect necesar”.