Bușoi, scrisoare deschisă către Firea: ”Reglementarea serviciului de transport local în regim de taxi nu trebuie să se adreseze firmelor pe care le protejați dvs, ci bucureștenilor!”

420

Cristian Bușoi, președintele PNL București, i-a trimis o scrisoare deschisă primarului Capitalei, Gabriela Vrânceanu Firea pe problema taximetriei în București.

”Doamnă primar general, Gabriela Firea

Faptul că proiectului de modificare a Regulamentului are termen limită pentru primire de sugestii și modificări din partea celor interesați, data de 3 ianuarie 2018, într-o perioadă cu sărbători și zile libere, blochează dezbaterea publică vizând problematica taximetriei în București și mimează transparența decizională.

În aceste condiții, vă solicit :
1. să prelungiți termenul de dezbatere publică cel puțin până la sfârșitul lunii ianuarie 2018, pentru ca toți cei interesați să aibă timp să facă propuneri;
2. să comunicați public noul termen, pentru informarea tuturor celor interesați de această problemă importantă a Bucureștiului;

O dovadă în plus a dezinteresului Primăriei Capitalei față de dezbaterea publică este că motivarea proiectului – așa cum apare pe siteul primăriei – este greșită: Hotărârea Consiliului nr.136/2012, pe care o invocați ca temei legal, se referă la Regulamentele de Urbanism și nu are nimic de-a face cu taximetria și transportul în București! Asta arată, încă o dată, graba cu care ați realizat această postare, chiar la ora la care Consiliul General adopta unele modificări la acest Regulament, fără niciun fel de procedură de asigurare a transparenței decizionale.

Vă atrag atenția că Regulamentul cadru de organizare și executare a serviciului de transport local în regim de taxi pe teritoriul municipiului București, pe care doriți să îl modificați, reprezintă o reglementare mult prea importantă pentru a mima doar transparența decizională și a respecta doar de formă prevederile Legii 52/2003, privind transparența decizională.

Această reglementare nu trebuie să se adreseze firmelor de taxi pe care le protejați dvs, ci utilizatorilor de servicii de taximetrie, cetățenii Bucureștiului.”

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos