Bușoi: USR și PSD, ciocoii noi și vechi care nu reușesc o dezlegare simplă la o problemă de infrastructură care afectează mii de bucureșteni!

462

PNL susţine o soluţie imediată la problema celor 4000 de locuitori ai cartierului Greenfield. Asta înseamnă declararea drumului Vadul Moldovei cale de acces de interes local.

Dezbaterea din ultimele 6 luni despre o soluţie administrativă simplă pentru oameni care locuiesc în cartierul Greenfield şi care plătesc impozite şi taxe în sectorul 1 arată:

1. ca efect concret asupra vieţii cetăţenilor din sectorul 1, nu există nicio diferenţă între populismul de tip vechi al PSD şi populismul de tip nou, al USR;

2. ambele abordări pretind că servesc cetăţeanul, dar, în realitate, servesc un interes politic, manipulează utilizând interpretări trunchiate şi pun categorii de public una împotriva alteia. În cazul de faţă, punerea locuitorilor din Greenfield împotriva restului locuitorilor din Sectorul 1;

3. dacă scopul demagogiei pesediste este bine cunoscut după 27 de ani de politică, în cazul nou, al USR, scopul este de a stoarce voturi şi de a obţine vizibilitate, utilizând aceleaşi tehnici de propagandă: de la prezentarea trunchiată a adevărului, la pozarea în victimă.

Ce face USR este doar demagogie: negociază susţinerea pentru rezolvarea problemei Greenfield-Sector1 aprobarea a 4 amendamente marca USR, care amendamente, după ce sunt aprobate – exact cum a dorit USR, se opune propriilor amendamente, strigând ca din gură de şarpe că „apară cetăţenii”.

Dincolo de această dispută politicianistă, măcar 3 lucruri să rămână clare :

1. nimeni nu se atinge de pădurea Băneasa ;

2. cine răspunde pentru blocarea accesului salvării sau pompierilor în cartierul Greenfield, în cazul unei urgenţe ?

3. în blocajul politico-administrativ, pe care şi USR îl alimentează de luni întregi, victimele nu sunt doar locuitorii din Greenfield, care aşteaptă o dezlegare simplă la o problemă de infrastructură locală; victime sunt toţi cetăţenii sectorului 1 care pierd ore în traficul de coşmar de pe la intrarea din Băneasa spre Centura Bucureştiului şi care sunt nevoiţi să suporte poluarea infernală produsă de mii de maşini, bară la bară, zilnic, între 7am şi 11am, pe 2-3 km – Aleea Teisani – Centura.