Bușoi vrea să resusciteze sistemul medical din România, lăsat în paragină de guvernarea PSD-ALDE: ”Voi propune soluții!”

239

Europarlamentarul și co-președintele Grupului de Interes pentru Sănătate din Parlamentul European, Cristian Bușoi ( PNL, PPE) a precizat că Executivul european va realiza “o hartă a diferențelor existente între statele membre UE privind accesul la medicamente și tratament și va propune soluții pentru fiecare țară“, conform unor postări publicate pe pagina sa de Facebook.

Acesta a atras atenția asupra problemelor cu care se confruntă sistemul medical din România care, în viziunea sa, “nu acoperă suficient nevoile, problemele bolnavilor și nu protejează nici pacienții, nici medicii”.

“Ambele părți suferă din cauza lipsei dotărilor din spitale, a lipsei medicamentelor și, nu în puține cazuri, din cauza mizeriei, în special în spitalele vechi care nu au mai fost renovate de ani buni. Dar așteptăm, în continuare, construirea spitalelor regionale”, a punctat reprezentantul României în Legislativul european.

Cristian Bușoi a făcut public faptul că a fost lansată în urma discuțiilor referitoare la prevenția și drepturile pacienților cu deficiențe de vedere, avute cu experți, o “Carte Albă în care ne asumăm un efort comun de luptă împotriva bolilor oculare, la nivelul UE, sprijinind prevenția și diagnosticarea precoce“.

“A fost o zi plină, în Parlamentul European, cu inițiative curajoase pe sănătate, care sunt convins că aplicate corect și la timp vor îmbunătăți și condiția pacienților din România”, a conchis europarlamentul român.

Sursa: caleaeuropeana.ro