Loading...
Ca între prieteni! Florin Iordache propune o modificare legislativă cu dedicație pentru Steluța Cătăniciu, care să șteargă cu buretele problemele de integritate ale acesteia! | Circul Politic

Ca între prieteni! Florin Iordache propune o modificare legislativă cu dedicație pentru Steluța Cătăniciu, care să șteargă cu buretele problemele de integritate ale acesteia!

Deputatul USR Ion Stelian anunta ca un amendament propus de Florin Iordache la legea de functionare a ANI a fost aprobat, luni, de catre Comisia Juridica a Camerei Deputatilor. Amendamentul respectiv o scapa de probleme pe Steluta Cataniciu (ALDE) care a fost declarata incompatibila de catre ANI.

„Dl. deputat Florin Iordache a propus in noiembrie 2017 o modificare legislativa cu dedicatie pentru d-na deputat Steluta Cataniciu !! Asa, ca intre prieteni… pentru ca doamna deputat are o problema de integritate, pierzand definitiv procesul cu Agentia Nationala de Integritate.

Desi Comisia Europeana a recomandat Parlamentului sa dea dovada de transparenta in privinta sesizarilor formulate de A.N.I. referitoare la punerea in aplicare a hotararilor judecatoresti prin care se constata starea de incompatibilitate sau conflict de interese a parlamentarilor, PSD-ul intelege sa rezolve problema modificand legea astfel incat sa fie sterse cu buretele problemele de integritate ale unor parlamentari.

Aceasta aberatie legislativa care incalca principiul separatiei puterilor, o hotarare judecatoreasca definitiva si decizia CCR 460/2013 a fost pusa pe ordinea de zi de astazi a Comisiei Juridice, care a dat vot pozitiv.

‘Indrazneste sa crezi’ ca baietii ‘destepti’ isi dau legi cu dedicatie si ca Parlamentul functioneaza ca o societate pe actiuni la purtator!”, informeaza Stelian.

„Acum cateva minute, Comisia juridica a Camerei Deputatilor a adoptat o modificare a Legii privind integritatea in functii publice si a Legii privind Agentia Nationala de Integritate prin care a declarat „incetate de drept” unele interdictii aplicate deputatilor si senatorilor in perioada 2007-2013. Aceasta decizie desfiinteaza, in fapt, mai multe rapoarte ale Agentiei Nationale de Integritate.

Practic, s-a adoptat un articol apt de ‘spalarea in masa’ a unor deputati si senatori pentru care ANI a facut rapoarte. Intr-o astfel de situatie se afla si unii parlamentari actuali, cum ar fi Steluta Cataniciu (ALDE). Textul incalca flagrant MCV si interesele Romaniei”, a afirmat si Predoiu pe pagina sa de Facebook.

In 2015, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis definitiv ca deputata ALDE Steluta Cataniciu a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, pe vremea cand era consilier local in Cluj Napoca. Cu toate acestea, ea a candidat din nou in 2016 si a fost aleasa pentru un nou mandat de parlamentar.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a aprobat luni propunerea legislativa pentru modificarea Legii 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii 144/2007 privind infiintarea si functionarea ANI precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative, initiator fiind deputatul social-democrat Florin Iordache.

Deputatii au votat un articol conform caruia interdictiile aplicate deputatilor si senatorilor in temeiul art. 25 pe baza rapoartelor de evaluare intocmite de ANI si care au constatat nerespectarea prevederilor legale privind conflictul de interese in perioada 2007 — 2013, pana la intrarea in vigoare a Legii 219/2013 pentru modificarea si completarea Legii 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, inceteaza de drept.

Conform unui amendament, persoana eliberata sau destituita din functie potrivit prevederilor actuale sau fata de care s-a constatat existenta conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica ce face obiectul prevederilor prezentei legi, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de trei ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului in care a existat conflictul de interese ori starea de incompatibilitate. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de trei ani de la incetarea mandatului in care a existat conflictul de interese ori starea de incompatibilitate.

Camera Deputatilor este prima Camera sesizata cu aceasta propunere legislativa.

Sursa: aktual24.ro

Ca între prieteni! Florin Iordache propune o modificare legislativă cu dedicație pentru Steluța Cătăniciu, care să șteargă cu buretele problemele de integritate ale acesteia! was last modified: decembrie 5th, 2017 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close