Cacealmaua din Educație: Ecaterina Andronescu vrea să-i facă vânt lui ”Genunche” de la minister pentru că de data asta, anunță ea, are ”strategie”!

504

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a recunoscut ca ia in calcul revenirea in functia de ministru al Educatiei, pe care a mai ocupat-o de trei ori pana acum, in conditiile in care premierul desemnat, Viorica Dancila, inca nu a anuntat componenta viitorului sau Cabinet.

„Iau in calcul, sa stiti, lucrul acesta (…) pentru ca eu cred ca sistemul de educatie trebuie orientat nu numai prin lege, ci si pe o strategie”, a recunoscut Ecaterina Andronescu miercuri seara, intr-o emisiune la TVR, intrebata fiind daca ar putea reveni la sefia Ministerului Educatiei in functia pe care a mai ocupat-o in intervalele 2000 – 2003, 2008 – 2009 si iulie 2012 – decembrie 2012.

Senatorul PSD, care este si presedintele Comisiei pentru Invatamant, a mai afirmat ca, in opinia ei, „cea mai importanta problema este cea a planurilor cadru si a programelor fiecarei discipline, neadaptate de multi ani de zile si care trebuie aduse la zi”.

Andronescu s-a aratat indignata de faptul ca „acum, planurile propun scoaterea orelor de informatica sau de limba straina”. „Asa este! (…) Sunt in discutie publica. Sper ca aceste lucruri sa le putem corecta. Nu se pot lasa asa”, a adaugat ea, in conditiile in care Ministerul Educatiei este condus de colegul sau de partid Liviu Pop.

Ecaterina Andronescu a mai subliniat ca a doua mare problema in Educatie, care trebuie corectata, este „problema evaluarii, evaluarii si a profesorilor, evaluarii si a elevilor”.

Iar cea de a treia mare problema din invatamant este infrastructura scolilor, in legatura cu care a facut o promisiune greu de indeplinit.

„A treia problema este sa aducem in fiecare scoala minimum de conditii decente de invatare. Asta inseamna toate scolile in maximum 3 luni de zile sa aiba toate grupurile sanitare in interior, sa aiba apa curenta acolo si sa incercam sa fie si celelalte elemente de infrastructura gata”, a explicat Ecaterina Andronescu.

Tot ea a fost si cea care a facut o dezvaluire socanta, afirmand ca la ultimul Comitet Executiv National al PSD, s-a decis ca premierul sa nu mai ceara serviciilor de informatii avize pentru membrii guvernului.

Ecaterina Andronescu a vrut sa fie si premier, fiind sustinuta de organizatia PSD Bucuresti, insa pe parcursul discutiilor din ultima sedinta a CEX PSD s-a retras, dupa cum a dezvaluit public chiar Liviu Dragnea.

Cu toate ca presedintele Iohannis a acceptat-o fara rezerve si in doar cateva ore pe Viorica Dancila, propunerea de premier avansata de PSD-ALDE, Liviu Dragnea a anuntat ca abia de luni vor incepe discutiile in partid privind componenta Guvernului, liderul PSD neexcluzand ipoteza ca unii ministri din actualul Executiv sa ramana in functii.

„Vom convoca Parlamentul in asa fel incat pe 29 ianuarie sa avem votul de investitura”, a mai spus Dragnea.

Sursa: ziare.com