Calin Popescu Tariceanu: Nu ma feresc sa critic acest guvern pentru lipsa unor decizii economice!

617

1tariceanuCalin Popescu Tariceanu a declarat ca nu se fereste sa critice actualul guvern pentru lipsa preocuparii pentru tematica economica.

Senatorul PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat, joi, la Timisoara, in cadrul unei conferinte sustinute in Aula Magna a Universitatii de Vest, ca actualul guvern nu este preocupat de tematica economica, iar lipsa unor decizii economice nu va face decat sa prelungeasca starea de criza in Romania.

„Nu ma feresc sa critic acest guvern pentru lipsa preocuparii pentru tematica economica. Are, in schimb, un discurs antiprezidential. A fost o tema a campaniei electorale, dar campania s-a terminat. Traian Basescu trebuie privit ca un actor care va iesi din scena. Oamenii asteapta rezultate economice. La Galati, firma Mittal ameninta cu inchiderea productiei, prin urmare perspectivele sunt sumbre, oamenii ies in strada, le e teama ca isi vor pierde locurile de munca. Pe buna dreptate. La Oltchim, perspectivele sunt extrem de inguste, Guvernul nu are o marja de solutie. Solutia nu e privatizarea, ci falimentul. V-am spus numai cateva din amenintarile ce planeaza. Economia este inca in declin. Lipsa unor decizii economice nu va face decat sa prelungeasca starea de criza economica in Romania, deja suntem in al cincilea an de criza economica. Constat o lipsa a acestei preocupari si o spun cu regret”, a afirmat Tariceanu.

Fostul premier considera ca Romania are nevoie de propriul proiect economic pentru urmatorii 20 de ani.

„Romania are nevoie de propriul proiect, un proiect pentru urmatorii 20 de ani, care sa intre in dezbatere publica, e nevoie de o noua etapa de modernizare, de un set de reforme curajoase din punct de vedere economic, de decizii curajoase privind privatizarea si de atragerea unor investitii”, a spus Tariceanu.

El a afirmat, in cadrul aceleiasi conferinte, ca nu este nevoie de regionalizare pentru atragerea de fonduri europene si ca avantajele regionalizarii ar putea fi mai putine decat dezavantajele.

„De ce facem regionalizare? Sa absorbim fonduri europene mai bine, ni se raspunde. Va intreb ce ne impiedica acum sa accesam fonduri europene mai bine? Nimic! Nu sunt impotriva regionalizarii, insa mi-e teama ca avantajele regionalizarii sunt mai putine decat dezavantajele”, a declarat Tariceanu.

El a adaugat ca si in prezent mai multe comune se pot alia pentru obtinerea de fonduri europene.

„Astept cu interes schita ce ne-o va prezenta actualul Guvern privind regionalizarea”, a spus senatorul.

Calin Popescu Tariceanu a sustinut, la Universitatea de Vest din Timisoara, in fata a aproximativ 200 de studenti, dar si a unor membri PNL, o conferinta cu tema „Peste 20 de ani. Proiectul pentru Romania”.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos