Calin Popescu Tariceanu se teme ca PNL ar putea sa fie sanctionat la vot daca va sustine majorari de taxe!

727

TARICEANU - BAIA MARECalin Popescu Tariceanu se teme ca PNL ar putea sa fie sanctionat la vot, daca va sustine masurile de majorare a unor taxe, potrivit mediafax.ro.

Tariceanu a sustinut la RFI ca „exista un risc, fara indoiala”, ca PNL sa piarda din electoratul traditional, iar acest lucru sa se vada la urne anul viitor.

„Daca astfel de masuri vor fi adoptate, daca ele nu vor fi clar explicate si justificate, daca se poate produce o justificare si chiar si in aceste conditii, nu m-ar mira sa existe o sanctionare din partea electoratului si mi-e teama ca aceasta sanctiune sa nu vizeze cu precadere PNL, de la care exista o serie de asteptari”, a afirmat fostul premier.

El a mentionat ca punctul sau de vedere este sustinut de mai multi colegi din PNL si ar urma sa faca subiectul discutiilor din cadrul Delegatiei Permanente a PNL de la finalul lunii.

„Noi, totusi, trebuie sa venim in intampinarea publicului care ne-a votat, in intampinarea electoratului cu masurile pe care le asteapta de la noi. Masurile pe care le asteapta publicul de la noi nu sunt in niciun caz cele de majorare a taxelor, intr-o formula simplista, as spune, atata vreme cat exista atata evaziune fiscala. Cred ca fiecare cetatean de rand cand vede ca in stanga lui si-n dreapta lui sunt unii care scapa la plata taxelor si el se conformeaza, nu va fi deloc bucuros sa suporte o sarcina suplimentara de taxe si de impozite. Si sigur ca acest lucru il va putea duce in situatia sa ne aplice o sanctiune la vot”, a mai precizat Tariceanu.

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a criticat masura care ar urma sa fie promovata de Guvern de majorare a impozitelor pe veniturile din chirii, in contextul reducerii TVA la paine, el declarand ca reducerea taxei nu va duce la reducerea evaziunii fiscale in domeniul panificatiei.

„Mi se pare o greseala, o grava eroare de politica fiscala sa se supraimpoziteze aceste proprietati care joaca un rol de protectie sociala intr-o economie de piata. In loc ca persoanele care eventual sunt in varsta sa astepte cu mana intinsa la diferite ajutoare din partea statului, ele pot obtine un venit suplimentar prin inchirierea unei proprietati pe care o au si in felul acesta statul nu mai are niciun fel de sarcina suplimentara cu acele persoane”, a declarat Tariceanu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos