CANCERUL SE PROPAGA in ROMANIA! De siguranta alimentara a unei tari intregi se ocupa o persoana trimisa in judecata pentru 19 spagi!

1048

Premierul Sorin Grindeanu a numit-o pe Ionica Sfetcu vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Decizia premierului Grindeanu a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

Ionica Sfetcu a fost inspector în cadrul Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor București, poziție din care a fost trimisă în judecată de DNA în 2015 pentru că, alături de mai mulți colegi, încasa șpăgi de la supermaketuri, potrivit Ziare.com.

DNA o acuză pe Ionica Sfetcu de luare de mită în 19 ocazii diferite.

„În perioada 2008 – iunie 2010, inculpaţii Hofman (fosta Iancu) Andreea – Vicenția, Macarie Gabriela, Porumbel Bogdan, Drăghici Elena, Stanciu Ciprian – Ştefăniţă, Mitrana Aurica, Păuna Aida – Gabriela, Sfetcu Ionica şi Dulgheriu Maria, în calitate de inspectori la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a municipiului Bucureşti, în repetate rânduri, cu ocazia controalelor sanitar-veterinare efectuate sau în afară acestor controale, dar în legătură cu funcţia şi îndatoririle de serviciu, au pretins şi au primit bani şi bunuri necuvenite de la principalele supermarketuri din ţară sau alţi agenţi economici, pentru a îndeplini sau a nu îndeplini un act privitoare la atribuţiile de serviciu”, potrivit DNA.

Dosarul se află pe rol la Tribunalul Bucureşti, iar pe 7 martie are un nou termen de judecată.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos