Cand a vazut numele lui Dragnea si al lui Tariceanu pe lista, a refuzat invitatia de a celebra Ziua Europei la Cotroceni: ”Nu am chef sa ciocnesc sampanie cu niste pungasi!”

645

Europarlamentarul Cristian Preda anunta ca refuza sa onoreze invitatia de a participa la o ceremonie de Ziua Europei organizata la Palatul Cotroceni. Preda este suparat ca la acest eveniment a fost invitat si Liviu Dragnea.

„Dragnea a anuntat ca e invitat la Cotroceni de ziua Europei. Purtatoarea de cuvant a lui K. Iohannis a confirmat informatia, explicand ca s-a optat pentru o ‘lista extinsa’, curtea Palatului fiind ‘suficient de mare pentru a primi pe toata lumea’.

De Ziua nationala, presedintele respecta criteriul integritatii, iar de 9 mai il uita. In aceste conditii, voi declina invitatia primita de la Cotroceni.

N-am chef sa ciocnesc sampanie cu pungasi. Intrucat curtea e ‘suficient de mare’, Iohannis poate sa-l cheme si pe Voiculescu. De ce sa-i privilegieze pe condamnatii cu suspendare?”, a scris Preda pe Facebook.

Presedintele Klaus Ioahnnis i-a invitat si pe Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu la receptia de 9 Mai de la Palatul Cotroceni. Anul trecut, seful statului nu i-a chemat la evenimentele organizate de Ziua Nationala pe motiv ca au probleme penale.

Purtatorul de cuvant al presedintelui, Madalina Dobrovolschi, a justificat invitarea lor in acest an prin faptul ca la baza alcatuirii listei de invitati a stat un alt principiu decat cel de la 1 Decembrie, si anume o reprezentare cat mai larga a intregului spectru politic, scrie aktual24.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos