Un candidat propriu la prezidentiale ar fi o necesitate pentru PSD, sustine Geoana!

724

1psdSenatorul PSD, Mircea Geoana a declarat ca un candidat propriu la prezidentiale ar fi o necesitate la baza PSD, find o problema care trebuie sa dea de gandit, potrivit mediafax.ro.

„In mod evident exista la baza partidului – si este firesc sa fie asa – o nevoie pentru un candidat propriu. Nu este nimica si nu cred ca trebuie sa fie considerata de catre colegii nostri liberali ca fiind nici o amenintare si nici o forma de dezavuare a actualului protocol. In mod firesc, fiecare partid doreste sa vada un candidat din propriile randuri”, a spus Geoana.

El a spus ca vede cu dificultate absenta unui candidat de stanga intr-o „mare” de candidati de dreapta in 2014.

„Si eu vad cu dificultate absenta unui candidat de stanga intr-o mare de candidati de dreapta la anul. Este o problema care trebuie sa ne dea de gandit”, a adaugat Geoana.

Intrebat daca PSD ar trebui sa mai mearga pe mana lui Crin Antonescu la prezidentiale, Geoana a aratat ca acest lucru tine de decizia partidului.

„E decizia partidului, care are in acest moment o intelegere politica cu liberalii. Cred ca stabilitatea majoritatii este importanta in acest moment. Greul iesirii din criza inca nu a trecut. Sunt probleme complicate pe agenda publica (…) Banuiesc ca la inceputul anului viitor subiectul prezidentialelor va reveni in forta pe agenda publica, dar pana atunci cred ca macar 2013 ar trebui sa fie dedicat guvernarii si nu unei competitii prezedentiale care ar incepe mult prea devreme”, a spus Geoana.

El a spus, intrebat despre disponibilitatea de a mai candida la prezidentiale in 2014 in situatia in care PSD decide sa aiba un candidat propriu, ca nu ii place sa lucreze pe ipoteze si pe speculatii.

„Sunt prea harsait in politica ca sa mai lucrez cu ipoteze de acest gen. Daca PSD va ramane pe intelegera aceasta, va ramane pe aceasta intelegere. Daca PSD va decide altceva, vom vedea atunci. Nu-mi place sa lucrez pe ipoteze si pe speculatii”, a spus Geoana.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos