Canibalism în PSD, se mănâncă între ei! Noul dosar în care e vizată Rovana Plumb, redeschis la cererea unui fost deputat PSD!

270

Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus ca fostul ministru Rovana Plumb sa fie cercetata de Parchetul General pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, dupa ce judecatorii au admis o plangere depusa de fostul director al Romsilva Ion Dumitru.

„Admite, in parte, plangerea formulata de petentul Dumitru Ion impotriva ordonantei nr. 582/P/2016 din data de 26.05.2017 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia de urmarire penala si criminalistica, pe care o desfiinteaza in ceea ce priveste solutia de clasare sub aspectul comiterii de catre intimata Plumb Rovana, in calitatea sa de ministru al Mediului si Schimbarilor Climatice, a infractiunii de abuz in serviciu prev. de art. 246 din Codul penal din 1969 cu aplic. art. 5 Cod penal (fapta de la pct.1 din ordonanta). Trimite cauza la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie — Sectia de urmarire penala si criminalistica, in vederea completarii urmaririi penale sub aspectul savarsirii de catre intimata Plumb Rovana, in calitatea sa de ministru al Mediului si Schimbarilor Climatice, a infractiunii de abuz in serviciu prev. de art. 246 din Codul penal din 1969 cu aplic. art. 5 Cod penal”, se arata in decizia instantei.

Ion Dumitru a depus o plangere impotriva Rovanei Plumb, pe care o acuza de abuz in serviciu, deoarece l-ar fi concediat in anul 2013 din functia de director al Romsilva, dupa ce el a primit o condamnare de trei ani cu suspendare.

Procurorii au clasat dosarul, insa Ion Dumitru a cerut Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa-i oblige pe procurori sa redeschida ancheta.

De asemenea, Ion Dumitru cere sa-i fie platite drepturile salariale pe ultimii patru ani si sa fie reincadrat la Romsilva.

In iunie 2013, Ion Dumitru, fost deputat PSD si fost manager-director general al RNP — Romsilva, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in dosarul Romsilva II.

Ion Dumitru era acuzat de DNA ca a aprobat cumpararea unui utilaj greu din Ucraina, care de fapt era un vehicul de tip militar model 1978, construit pe un sasiu de tanc tip T34. Utilajul a costat 294.330 de dolari, in timp ce pretul real a fost de 6.250 de dolari (adaos de 1.744%).

Ulterior, Ion Dumitru a obtinut la Tribunalul Bucuresti anularea condamnarii de trei ani inchisoare cu suspendare, dupa decizia Curtii Constitutionale privind abuzul in serviciu.

Sursa: aktual24.ro