Capusele versus daunatorii! PDL lanseaza marti motiunea ”Daunatorii USL distrug agricultura”

554

Motiunea simpla a PDL ”Daunatorii USL distrug agricultura” va fi dezbatuta si supusa votului final marti in sedinta de plen a Camerei Deputatilor, potrivit deciziei luate in urma cu o saptamana de Biroul permanent.

PDL a depus pe 2 octombrie in plenul Camerei Deputatilor motiunea simpla ”Daunatorii USL distrug agricultura”, prin care cere demisia ministrului de resort, Daniel Constantin, pe care-l acuza ca nu si-a respectat angajamentele luate la instalarea in functie.

In textul motiunii, PDL sustine ca actuala guvernare ca nu a respectat o serie de promisiuni facute fermierilor, nu a procedat la restructurarea Ministerului Agriculturii si nu a sprijinit infiintarea Camerelor agricole.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, afirma la sfarsitul lunii septembrie, intr-o declaratie acordata AGERPRES, ca motiunea anuntata de PDL este un prilej bun pentru a prezenta Parlamentului problemele create in acest sector de democrat-liberali, dar si lucrurile bune initiate in aceasta perioada pentru agricultura.

„Abia astept sa spun Parlamentului cum PDL a devalizat sistemul de irigatii din Romania, cum a concediat 3.000 de oameni din sistemul de imbunatatiri funciare si cum a externalizat toate serviciile pe care Agentia de Imbunatatiri Funciare trebuie sa le presteze cu personal propriu. O sa explic, de asemenea, de ce bugetul MADR este cel mai mic buget de dupa 1989 si cum acesta a fost directionat, din pacate, catre firmele de partid. O sa imi faca placere sa fac acest lucru si la nivelul Parlamentului, cu toate ca am mai vorbit in public de toate aceste probleme”, declara ministrul Agriculturii.

El preciza ca motiunea simpla ii va oferi ocazia de a prezenta si lucrurile bune care s-au facut pentru agricultura in aceasta perioada.

„O sa profit de ocazie sa spun foarte multe lucruri bune care s-au facut la MADR, din punctul meu de vedere. Voi scoate in evidenta faptul ca este pentru prima data cand se aloca un buget suplimentar la rectificarea bugetara pentru MADR pentru despagubirea fermierilor afectati de seceta, dar si pentru a acorda nivelul maxim al subventiilor pe care il permite Comisia Europeana. Este vorba de 100 de milioane de euro, care vor fi la dispozitia MADR la sfarsitul lunii octombrie. Acest lucru arata ca USL pune in practica ceea ce a spus in programul de guvernare, si anume ca agricultura este elementul esential de dezvoltare a economiei romanesti, alaturi de energie”, sustine seful MADR.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos