Si in car si in caruta: Dragnea vrea parlamentar!

588

Secretarul general al PSD Liviu Dragnea a declarat, vineri, ca este posibil sa se inscrie pe listele de candidati ai USL pentru alegerile parlamentare, sustinand ca se va face un sondaj „pentru a cunoaste mai bine parerile oamenilor”.

Liviu Dragnea a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca in ultimul timp cetatenii i-au transmis direct, prin telefon sau in scris ca ar fi oportun sa candideze la alegerile parlamentare pentru a le reprezenta interesele.

„USL trebuie sa aiba in Parlament intre 50 si 60 la suta din mandate pentru a detine cvorumul necesar modificarii Constitutiei in puncte esentiale cum ar fi reforma administrativa sau dezvoltarea regionala. Vara aceasta ne-a aratat ca exista in Constitutie lucruri neclare ce pot fi interpretate de institutii ale statului, care sunt controlate de cineva, intr-un sens nedorit de popor si, de aceea, trebuie limpezite. (…) Este posibila inscrierea mea pe listele de candidati ai USL pentru alegerile parlamentare. Am avut discutii in acest sens cu colegii si am primit mai multe semnale de la cetateni. Ma voi gandi foarte serios la decizia de a merge in Parlament, motivatiile fiind diverse. O astfel de decizie nu este deloc usoara, decizia de a candida pentru Parlament trebuie luata foarte repede si de aceea se va face un sondaj pentru a cunoaste mai bine parerile oamenilor”, a spus Dragnea.

Candidatii USL pentru alegerile parlamentare vor fi anuntati oficial probabil pana la 15 octombrie, iar cei mai multi dintre acestia vor fi parlamentari aflati in prezent in functie, existand si cazuri de parlamentari trecuti de la PDL la USL, declara liderul USL, premierul Victor Ponta.

PSD si UNPR vor avea 246 de candidati in colegii eligibile, restul colegiilor, adica 206, urmand sa revina ACD PNL-PC.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos