Care sunt obiectivele partidului infiintat de Miscarea Populara! Vot prin corespondenta si comasarea judetelor!

633

1miscarea popularaFundatia Miscarea Populara anunta obiectivele partidului pe care il va infiinta, intre care Parlament unicameral cu maximum 300 de alesi, vot prin corespondenta pentru toti alegatorii, fiscalitate redusa, ajutoare sociale contra munca in folosul comunitatii, comasarea judetelor si comunelor mici.

Conform unui comunicat al fundatiei, in urma consultarilor publice avute cu aderentii Fundatiei Miscarea Populara, au fost stabilite principalele obiective pe care la va sustine Partidul Miscarea Populara.

Este vorba despre: consolidarea parcursului de integrare europeana si euroatlantica; fixarea prin Constitutie a numarului de parlamentari la maximum 300 si a unei singure Camere; limitarea prin Constitutie a deficitului bugetar la 3% din PIB si a unui plafon maxim al datoriei publice de 60% din PIB; minim 10% din Bugetul de stat alocat anual pentru investitii.

De asemenea, Partidul Miscarea Populara va milita pentru introducerea votului prin corespondenta pentru toti alegatorii.

Noua formatiune politica va mai urmari: deduceri de taxe pentru angajarea tinerilor si pentru tinerii sub 35 de ani care incep prima afacere; reducerea impozitelor si nivelului contributiilor sociale si stabilirea unor raporturi intre salarii si pensii care sa stimuleze munca; debirocratizarea si depolitizarea administratiei publice, sistemului de educatie si de sanatate si regiilor autonome si titularizarea angajatilor din sistemul public strict pe baza de merit, prin concursuri corecte, scoase de sub controlul politicului; reducerea drastica a fraudelor si erorilor din sistemul de plata a taxelor si impozitelor, dar si de distribuire a pensiilor, ajutorului de somaj si altor drepturi sociale prin informatizarea si integrarea tuturor acestor sisteme.

Partidul Miscarea Populara va avea ca obiectiv si conditionarea acordarii ajutoarelor sociale in cazul celor apti de munca de prestarea unor zile de munca in folosul comunitatii.

Incurajarea productiei interne de alimente si facilitarea accesului direct al micilor producatori la consumatorii din marile orase, crearea unui sistem de centre de colectare si depozitare a produselor agricole, in special legume si fructe, precum si modernizarea mediului rural printr-un program prioritar de facilitare a accesului la apa curenta, canalizare, gaze naturale, energie electrica sunt alte obiective pe care le avea viitorul partid.

Formatiunea isi va mai propune regionalizarea, descentralizarea si eficientizarea sistemului administratiei publice prin comasarea judetelor si comunelor mici, nesustenabile economic.

„Romania trebuie sa ajunga in timp la maxim 1000 de primarii”, sustine sursa citata.

Celelalte obiective fixate pentru Partidul Miscarea Populara sunt: privatizare sau management privat pentru toate proprietatile statului care nu au importanta strategica; cresterea ratei de absorbtie a fondurilor europene prin constituirea unei singure entitati guvernamentale care sa gestioneze direct toate programele operationale in perioada bugetara 2014-2020.

„Facem precizarea ca aceste obiective vor fi parte a programului politic pe care Partidul Miscarea Populara il va adopta in urma Congresului de constituire.

Criteriile de selectie ale Fundatiei: competenta, integritate, compatibilitate cu valorile Fundatiei si disponibilitate pentru voluntariat, vor fi integrate in statutul Partidului. Liderii, si ulterior candidatii Partidului Miscarea Populara, se vor stabili numai pe baza criteriilor Fundatiei si prin proceduri democratice, cu avizul Comisiilor de Resurse Umane de la nivel national si judetean, si apoi prin competitie interna. Fundatia va constitui sursa de idei si de oameni pentru Partid, dar va si monitoriza respectarea valorilor si programului”, se mai arata in comunicat.

Fundatia „Miscarea Populara” a anuntat sambata inceperea formalitatilor legale pentru infiintarea unui partid de centru-dreapta, numit Partidul „Miscarea Populara”.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos