Carmen Dan ii acuza pe Grindeanu si Ponta de ”o veritabila LOVITURA DE STAT” – ”Nu vreau sa creada nimeni ca fac afirmatii, spun doar ceea ce cred, ceea ce simt!”

307

Ministrul demisionar al Internelor, Carmen Dan, este de parere ca asistam la o lupta pentru informatiile secrete din MAI si o tentativa de lovitura de stat, scrie ziare.com.

„De ce isi doreste domnul Grindeanu Internele? Pai, in afara de faptul ca nu am simtit o foarte mare preocupare pentru Interne, atat timp cat eu credeam ca suntem o echipa, probabil ca a auzit ca in weekendul asta o sa avem cateva coduri de ploi si vrea sa le gestioneze dansul”, a spus ea, ironic, vineri seara, la Antena 3.

Intrebata daca este de parere ca totul este de fapt o „lupta pentru informatii”, ea a confirmat: „Cred ca da”.

Pe de alta parte, Carmen Dan a spus ca numirea lui Victor Ponta in Guvern si pastrarea unor fosti ministri in Cabinet arata ca are loc „o veritabila incercare de lovitura de stat”, fostul premier dorindu-si din nou sa conduca Executivul.

„Nu vreau sa creada nimeni ca fac afirmatii, spun ceea ce cred, ceea ce simt. Eu in acest moment cred ca ne confruntam cu o veritabila incercare de lovitura de stat. (…) Este premier in functie pana la motiune, dar este singur, nu mai are Cabinet. Cred ca aceste doua componente nu pot fi separate. (…)

Incercarea disperata de a constitui un Cabinet, punand presiune continua si negociind, inseamna ca ti-ai propus sa creeze o structura care nu este constitutionala. Eu asa vad”, a spus Carmen Dan.

Ea a comentat ca Ponta „si-a dorit foarte mult sa fie iarasi premier si isi imagineaza ca a si reusit”.

„S-a vazut, de fapt, cine este in spatele domnului Sorin Grindeanu. (…) Se va intampla ce s-a intamplat si in 2015, o sa vedeti act de guvernare pe Facebook”, a afirmat Carmen Dan.

Ministrul a adaugat ca Sorin Grindeanu va face „tot ce ii va spune secretarul general” de acum incolo.

Carmen Dan a adaugat ca, daca va fi publicata in Monitorul Oficial demisia sa, va pleca din functie si va respecta legea.