Carmen Dan, intampinata cu catuse roz la audierea de la DIICOT! „Cat de javra poti sa fii, sa gazeze niste copii!”

682

Fostul ministru al Afacerilor Interne Carmen Dan a sosit, vineri dimineata, la sediul DIICOT, unde a fost audiata in dosarul evenimentelor din 10 august 2018. La intrarea in sediul DIICOT, Dan nu a dat declaratii presei.

Ea a fost asteptata de mai multi protestatari, care scandau impotriva sa si a fostul lider al PSD Liviu Dragnea. „Cat de javra poti sa fii, sa gazeze niste copii!”, „Puteti sa mergeti la puscarie, doamna?”, i-au strigat ei.

DIICOT are in lucru un dosar preluat de la Sectia Parchetelor Militare, in care sunt cercetati sefii din Jandarmerie care au dirijat actiunea de interventie din 10 august 2018. Este vorba de colonelul Ionut Catalin Sindile, seful Jandarmeriei Romane; colonelul Gheorghe Sebastian Cucos, prim-adjunct al Jandarmeriei Romane; maiorul Laurentiu Cazan, director general al Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, dar si secretarul de stat Dan Chirica.

Procurorii militari sustineau ca „mai multe actiuni sunt suspectate a se circumscrie unor acte menite sa determine si sa justifice necesitatea unei actiuni de restabilire a ordinii publice si sa ajute la crearea aparentei unei actiuni legale de interventie in forta a unitatilor de jandarmi pentru evacuarea protestatarilor aflati in Piata Victoriei din Bucuresti, cu consecinta vatamarii drepturilor legitime ale majoritatii protestatarilor privind libertatea de exprimare si libertatea de intrunire prevazute de Constitutia Romaniei, Legea nr. 60/1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice si Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, precum si cu consecinta exercitarii unor acte de violenta nejustificate de situatia operativa si de nevoile reale de imobilizare a persoanelor turbulente – acte indreptate inclusiv impotriva copiilor, altfel decat in mod gradual si fara a inceta dupa realizarea scopului misiunii, producandu-se astfel vatamarea unui numar mare de participanti la protest”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos