Carmen Dan rugata sa puna capat ”fenomenului Ciocoiu” – ”Din cauza asta, noi, Politia Romana, suntem palmuiti si scuipati in fiecare zi!”

520

Emil Pascut, presedintele Sindicatului Politistilor din Romania „Diamantul”, ii propune ministrului de Interne, Carmen Dan, sa devina consilierul sau, pro bono, dar cu o conditie: sa renunte la cei care s-au pensionat, iar apoi au fost reangajati in MAI si beneficiaza astfel de venituri cumulate substantiale, informeaza ziare.com.

„E foarte clar ca doamna ministru Carmen Dan i-a reangajat pe acesti pensionari (Ciocoiu, etc) pentru ca a avut cadru legal. Inventat chiar de PSD. Sunt sigur ca doamna ministru a avut si nevoie de calitatile acestora. Dar uite ca in ochii societatii civile, chestiunea asta apare ca o imoralitate profunda. In fiecare zi, MAI-ul, Politia Romana, noi, personalul MAI, suntem palmuiti si scuipati (metaforic) in mass-media, din cauza asta. De parca i-am fi reangajat noi, toti impreuna”, a scris pe Facebook presedintele SPR „Diamantul”.

El o roaga pe Carmen Dan sa renunte la toti pensionarii reangajati, „pentru a ne salva imaginea politiei si onoarea noastra”, chiar daca acestia ii sunt necesari.

„Ce sa facem altceva, daca societatea pe care o serviti alaturi de noi, nu intelege si nu accepta? Asa ca va rog sa ne salvati de palme si scuipaturi. Renuntati la Ciocoiu si toti consilierii pensionari. Vor intelege ca un interes superior reclama aceasta masura ingrata. Stiu ca ma cititi, cum mereu imi aduceti aminte, asa ca astept reactia domniei voastre!

Ca sa suplinesc macar o particica din pierderea consilierilor pensionari platiti, eu indraznesc sa ma ofer consilier voluntar al domniei voastre pentru o perioada determinata, daca am acceptul prealabil al membrilor de sindicat, in masura in care apreciati ca exista vreo utilitate pentru abilitatile mele”, a mai spus presedintele sindicatului „Diamantul”.

Dar la ce cadru legal inventat de PSD se refera acesta? Ei bine, va reamintim ca in 2009, in plina criza, Guvernul Boc a interzis cumulul pensiei cu salariul la stat. Insa in 2014, Parlamentul controlat de PSD a votat eliminarea acestei interdictii, printre semnatarii initiativei pesediste numarandu-se si actualul premier, Mihai Tudose.

Iar in ultimele zile, odata cu discutiile legate de pensiile speciale, au iesit la suprafata unele cazuri ce contin anumite anomalii.

De exemplu, in varsta de 45 de ani, Cornel-Gabriel Ciocoiu, despre care vorbeste si sindicalistul in mesajul postat pe Facebook, a fost trecut in rezerva pe 29 iunie prin decret semnat de presedintele Klaus Iohannis, iar pe 30 iunie a fost numit de premierul Mihai Tudose in functia de secretar de stat in Minsterul de Interne. Asta inseamna ca, in 24 de ore, el a devenit si pensionar si salariat, dublandu-si venitul.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos