”Carmensita” Dan nu vrea să se întoarcă la Videle! Refuză să-și dea demisia până nu i-o cere partidul și iese la atac!

543

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anuntat, joi seara, ca nu demisioneaza din functia de ministru. Mai mult, l-a acuzat de minciuna pe premierul Mihai Tudose.

Declaratiile ministrului:

– Am dispus astazi trimiterea corpului de control al ministrului la Inspectoratul Genral pentru a verifica procedura de raportare a evenimentelor. Am decis aceasta verificare din dorinta de a ma asigura ca raportul domnului Despescu va fi obiectiv

– In legatura cu propunerea de numire a chestorului Catalin Ionita. Am aici dovada acordului chestorului, a ajuns si la domnul prim-ministru. Avem pe de o parte documente, pe de o alta parte sunt vorbe. Marti, am avut o discutie clara cu chestorul Ionita, care a acceptat propunerea de conduce Politia Romana. Dupa discutie, chestorul a semnat acordul prin care accepta imputernicirea.

Screen Shot 2018-01-11 at 21.29.08

– Imediat dupa ce am propus schimbarea chestorului, s-a declansat in spatiul public o campanie de denigrare a activitatii sale si a familiei. In conditiile acestei campanii virulente, miercuri am primit un mesaj telefonic in care imi solicita sa se prezinte la minister pentru o discutie. Mi-a raportat ca are mai multe retineri sa mearga mai departe. De comun acord am stabilit sa asteptam decizia premierului cu privire la propunerea de schimbare a domnului Despescu.

– Dupa sedinta de guvern, premierul mi-a cerut sa avem o scurta discutie in cabinetul dansului. Mi-a comunicat decizia de a nu-l schimba din functie si nu mi-a comunicat nimic despre chestorul Ionita.

– In legatura cu subiectul demisiei mele. Guvernul este unul politic, iar ministrii sunt numiti in forurile statutare ale partidelor din coalitie. Tot acolo se aproba retragerea acestora din guvern

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri seara, la Antena 3, ca nu mai doreste sa mai lucreze cu ministrul de Interne Carmen Dan pentru ca l-a ”mintit” si ca, daca isi va prezenta demisia o va accepta.

El a spus ca a fost ”mintit” de ministrul Carmen Dan, care l-a informat ca cel pe care l-a propus pentru postul de sef al Politiei Romane, Catalin Ionita, accepta functia, dar, cand l-a sunat personal, acesta a refuzat categoric.

”Un ministru care isi permite sa ma minta in halul acesta… nu mai am ce sa mai lucrez”, a declarat Mihai Tudose.

Intrebat ce inseamna acest lucru, Tudose a precizat ca, daca ministrul Dan isi va prezenta demisia, o va accepta. ”Daca va fi lasata, va demisiona”, a precizat premierul.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos