Opinii

Cărtărescu, stupefiat de mesajele agramate transmise de membrii PSD: ”Între un specialist și un politruc, puterea actuală alege întotdeauna politrucul!”

Scriitorul Mircea Cărtărescu a lansat critici dure la adresa politicienilor, iar deputatul PSD al cărui mesaj agramat a devenit viral nu a fost scutit de analiză.

Să-și pună singur mâna pe carte pentru că ar beneficia de asta. Sigur în mintea noastră, care e normală și banală, cei care răspund de un domeniu ar trebui să fie specialiști în domeniul respectiv, un ministru al Educației sau un deputat n-ar trebui să facă greșeli de ortografie. Dar cum se vede, în foarte multe domenii a fi specialist nu mai înseamnă nimic. Dacă puterea actuală are de ales dintre un specialist și un politruc care să fie obedient, întotdeauna va alege politrucul, îi va da o sinecură, specialistul e gonit, dat afară, ca cei doi medici. Ală nu e un caz izolat, face parte dintr-un sistem de gândire. În scurt timp foarte mulți specialiști vor fi nevoiți să se retragă”, a comentat Mircea Cărtărescu.

Loading...

Deputatul PSD Călin Matei a postat recent, pe Facebook, un îndemn către elevi, mesaj care a fost aspru criticat atât în mediul online, cât şi în presă. „Pune-ți mâna pe carte”, a scris acesta pe pagina sa de socializare.

Sursa: stiripesurse.ro

Loading...
Spre TOP