Casa Alba a dat un milion de dolari companiei de baterii A123 Systems, in aceeasi zi in care firma si-a anuntat falimentul!

577

Pe 16 noiembrie 2012 Compania A123 Systems a primit de la administratia Obama 1 milion de dolari pentru a-si continua productia pe baza de baterii, precum celule litiu-ion pentru autovehicule hibride, dar suma nu a fost suficienta ca sa-si acopere datoriile, astfel ca in aceeasi zi, firma si-a anuntat falimentul. Falimentul a aparut si din cauza neintelegerii dintre companie si furnizorul chinez de piese auto, Wanxiang.

In cererea in care firma isi pronunta falimentul (Chapter 11), A123 Systems spune ca datoreaza milioane de dolari catre sute de debitori. In total A123 Systems avea datorii de 376 milioane dolari si active in valoare de 459,8 milioane euro. Cea mai mare datorie a companiei este catre U.S. Bank (142,8 milioane dolari).

„Chiar daca A123 Systems este cel mai mare furnizor producator de baterii litiu-ion pentru sectorul de utilitati, clientii din acest sector inca nu vad pe deplin beneficiile oferite de tehnologiile A123 si nu au nevoie de serviciile lor”, spune Steve Minnihan, un analist de la firma de cercetare a pietei Lux Research.

Cei de la A123 au anuntat intentia de achizitionare a diviziei auto a companiei de catre Jonhson Controls, gigantul de baterii din Milwaukee.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos