Case, vile si terenuri! Casele celor trei presedinti! Cine e mai tare? VEZI GALERIE FOTO & VIDEO!

2340

Politicienii din România nu o duc deloc rău, din contră. Locuiesc în vile impresionante la care alti romani doar viseaza. Pornim de la Sibiu cu casa Presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, ajungem la conacul din Alexandria al lui Liviu Dragnea, Presedintele PSD, iar ultima oprire o facem in luxosul Snagov, unde troneaza vila lui Calin Popoescu Tariceanu, Presedintele Senatului.

 KLAUS IOHANNIS

Privită din stradă, reședința din Sibiu a președintelui Romaniei, Klaus Iohannis, este una decentă, frumos aranjată și în nici un caz extravagantă, scrie oradesibiu.ro. Iohannis, locuieste in Sibiu, pe strada Balea, relativ aproape de centrul orasului, intr-o casa dobandita de fostul primar in 1992, prin donatie si cumparare.

Avand o suprafata de 377 de metri patrati si un pret estimat de 80.000 de euro, locuinta cuprinde – la o vizionare din satelit – un corp principal, care are acoperisul renovat, dar si un panou solar si un cocos ornamental infipt in acoperis, semn al vigilentei.

Proprietatea aflată pe strada Bâlea, aproape de centrul Sibiului, a fost dobândită de familia Iohannis în 1992, prin donaţie şi cumpărare, şi are o suprafaţă de 377 de metri pătraţi. Aici locuiesc în prezent Klaus Iohannis şi soţia sa. Ivona Mihăilescu (69 de ani), vecină cu soţii Iohannis, îşi aminteşte de vechii vecini, care le-au vândut casa soţilor Iohannis, saşi plecaţi în Germania în 1990.

LIVIU DRAGNEA

Dacă de la nivelul solului, nu-ţi poţi da seama care este întinderea domeniului familiei Dragnea, din aer dimensiunile capătă proporţii colosale.

Liviu Dragnea a cumpărat prima parte din acest domeniu din Alexandria în anul 2002. De atunci a tot alipit patru curţi vecine, ajungând la dimensiunea de 7.000 mp.

În curtea casei se regăseşte şi o piscină executată la comandă. Piscina este înconjurată de o casă de oaspeţi în care se pot relaxa vara invitaţii. Răsfăţul oferit de piscină este unul pe măsură: elemente decorative, jacuzi încorporat, dar şi un sistem de iluminat subacvatic, conform B1.ro.

În curtea conacului, tronează şi un teren de tenis cu nocturnă. La poarta principală, paznicul domeniului beneficiază şi el de o casă proprie.

CALIN POPESCU TARICEANU

Calin Popescu Tariceanu, presedinte al Senatului este unul dintre rasfatatii vremurilor ante si postdecembriste. Pozitionat ca simbol al liberalismului Tariceanu a fost un nelipsit politician si detinator de functii publice.

Casa presedintelui Senatului are o suprafata de 455 de metri patrati si un teren aferent de 1700 de metri patrati si se afla in Snagov.

Aici, demnitarul a achizitionat in 2002 un teren de 1700 de metri patrati, cu iesire la lac, pe care si-a ridicat o vila impunatoare, cu o suprafata totala de 455 de metri patrati. Domeniul lui Tariceanu are ponton, foisoare si tot felul de dependinte, „beneficiind” si de un gard suficient de inalt ca sa blocheze privirea oricarui curios. Amenajarea vastei incinte, dar si ridicarea cladirii l-au costat scump pe politician, care acum 10 ani recunostea ca a scos din conturile sale bancare suma de 480000 de euro, necesara pentru dotarea imobilului!

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos