Senatorul PSD Virginel Iordache, care ar fi facut scandal pentru a fi dus la Bucuresti cu elicopterul pentru o problema banala, a adus statului o nota de plata insemnata.

Virginel Iordache a fost transportat la Bucuresti de la Suceava, acuzand dureri de cap, ameteala si diaree. Senatorul a fost consultat si i s-a spus ca nu este nimic grav, dar parlamentarul a insistat sa fie transferat cu elicopterul in Capitala.

O ora de zbor cu elicopterul SMURD costa statul 1.100 de euro, iar cele 4 ore pe care le-a petrecut Virginel in aer au dus suma la 4.400 de euro, scrie HotNews.

Senatorul PSD Virginel Iordache a ajuns la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean din Suceava, la finalul lunii mai, iar doctorii i-au pus diagnosticul de sindrom reumatoid din cauza unei enteroviroze. in fisa de observatii i-au trecut si o suspiciune de endocardita, iar politicianul sustine ca ar fi fost suspectat si de meningita bacteriana.

Senatorul a fost internat in sectia de boli infectioase si doua zile mai tarziu, precizeaza cei din conducerea unitatii medicale, ar fi cerut sa fie transferat la Institutul ”Matei Bals” din Bucuresti.

Spitalul a solicitat o ambulanta ca sa il transporte, dar senatorul ar fi vrut, in mod expres, sa fie dus cu elicopterul SMURD, spune directorul Spitalului din Suceava.

Vasile Rimbu, manager Spitalul Judetean Suceava: “El a zis: “Eu nu vreau cu ambulanta, eu vreau cu elicopterul”. Este un drept al pacientului. Noi am trimis centrului de coordonare de la Iasi dorinta lui de a fi transportat la Institutul ”Matei Bals” cu elicopterul. Nu era pacient critic. Dansul este si parlamentar. Poate ei au alte drepturi. SMURD-ul putea sa spuna ca nu este pentru transportul cu elicopterul… Au analizat, au dat de doua ori telefon sa vada ce diagnostic si au luat decizia sa-l transporte cu elicopterul.”

Virginel Iordache, senator PSD: “Eu nu am dat niciun telefon, nu am facut niciun demers, de lucrurile astea s-au ocupat cei de la spital, din Suceava.”