Catalin Ivan: Basescu se cere suspendat de USL, dar nu o vom face!

721

1ivanPurtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan a declarat ca Traian Basescu incearca sa oblige USL sa-l suspende din nou, dar nu se va intampla acest lucru, potrivit mediafax.ro.

„Pactul de coabitare este obligatoriu in absolut orice stat in care democratia este forma de guvernare, pentru ca atunci cand ai un presedinte ales, un sef al Executivului cu puteri foarte mari, este obligatorie coabitarea dintre cei doi”, a declarat Catalin Ivan miercuri, la RFI.

Purtatorul de cuvant al PSD considera ca, „in mod normal, conform Constitutiei noastre, presedintele n-ar fi trebuit sa joace niciun rol politic”.

„Din pacate, vorbim de Traian Basescu , care si-a facut si partid, care a fost permanent implicat in luptele politice, de aici cele doua suspendari ale sale”, adauga Ivan.

„Era obligatoriu pentru ca Romania sa aiba stabilitate politica, sa aiba stabilitate economica, sa putem sa devenim credibili pentru partenerii externi, sa atragem fonduri europene, sa atragem investitii, era obligatorie aceasta coabitare si la nivel formal, oficializata prin acel pact semnat de catre cei doi”, precizeaza social-democratul.

Catalin Ivan spune ca „este o coabitare intre primul-ministru si presedintele tarii, care a avut si are efecte pozitive asupra economiei romanesti, se vad rezultatele”.

„Chiar daca nu se semna acel acord de coabitare, ea era obligatorie, pentru ca altfel am fi fost permanent intr-un razboi politic, am fi fost lipsiti de credibilitate fata de partenerii externi si situatia s-ar fi agravat foarte-foarte tare”, sustine el.

„Dincolo de atacurile politice ale lui Traian Basescu, toate in afara Constitutiei, dar incercand cumva sa ne oblige sa-l mai suspendam o data, nu o vom face, pentru ca este mai importanta guvernarea si e mai important sa avem rezultate pozitive pentru romani, ca economia sa creasca, sa creasca nivelul de trai, sa atragem fondurile europene (…). Nu-l vom mai suspenda pe Traian Basescu si orice razboi pe care Traian Basescu il vrea cu USL se va lovi de un zid”, mai declara Catalin Ivan.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos