Catalin Predoiu este de parere ca revizuirea Constitutiei tine cont de vointa poporului iar USL-ul ignora acest lucru!

559

1predoiuPrim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, a declarat ca principalul criteriu de care trebuie sa se tina cont la revizuirea Constitutiei este vointa poporului, USL-ul ignorand acest factor, potrivit agerpres.ro.

‘Ce e mai important in opinia mea e ca un proces de revizuire a Constitutiei trebuie sa tina cont de vointa poporului. Ori acest proces USL-ist ignora, calca in picioare vointa poporului exprimata la referendumul din 2009’, a subliniat Catalin Predoiu.

El a vorbit de mentalitatea USL, pentru ca aceasta ar fi ‘cauza tuturor relelor pe care le traim o data cu declansarea procesului de suspendare si continuand cu esecul previzibil al regionalizarii, cu esecul previzibil al procesului de revizuire a Constitutiei, cu esecul aproape cert al relansarii economiei’, dincolo de continuarea unor masuri bune initiate in guvernele anterioare.

‘Un proces de revizuire a Constitutiei in opinia mea ar trebui sa fie facut pentru mai binele oamenilor, mai buna asezare a tarii. Procesul de revizuire a Constitutiei promovat de USL este facut cu gandul la mai binele politicienilor. Dovada stau textele pe care ni le propun pentru restrangerea independentei justitiei si pentru cresterea imunitatii penale a parlamentarilor. (…) Acest proces USL-ist de revizuire a Constitutiei este facut din ura fata de presedinte si din ura fata de PDL. Dovada stau toate textele care propun restrangerea atributiilor prezidentiale pana in punctul in care aceasta institutie devine un decor. Dovada stau toate textele care vizeaza restrangerea atributiilor institutiilor justitiei care au impiedicat puciul de anul trecut, institutii ale justitiei puternic sprijinite de PDL in anii anteriori. Un proces de revizuire a Constitutiei trebuie bazat pe o consultare larga a societatii civile si a mediului academic, trebuie facut pe indelete si nu in doua saptamani’, a mentionat Catalin Predoiu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos