Catalin Tolontan dezvaluie adevarata miza a arestarii Elenei Udrea!

Jurnalistul Catalin Tolontan a explicat la Digi24 ca miza in cazul arestarii Elenei Udrea si a Alinei Bica e faptul ca daca acestea nu sunt aduse in tara ca sa-si execute pedeapsa, romanii au sentimentul ca nu s-a facut dreptate. Perceptia cetatenilor asupra actului de justitie reprezinta adevarata miza in acest caz, explica jurnalistul.

„Miza e foarte mare aici pentru ca miza nu e Elena Udrea, Alina Bica, Adamescu junior sau Popoviciu. Miza e mai mare, miza e faptul ca daca oamenii astia nu sunt adusi in tara si nu isi executa pedeapsa, pe buna dreptate, romanii au sentimentul ca nu s-a facut dreptate. Procesul nu ajunge la o finalitate si se prelungeste frustarea oamenilor si se intareste sentimentul ca in tara asta oamenii nu sunt egali in fata Justitiei si nu e aceeasi lege pentru toti, ceea ce e foarte periculos in ce masura crezi zvarcoliri ale Elenei Udrea, cu acele file de jurnal, interventii sfidatoare din Costa Rica”, explica jurnalistul Catalin Tolontan.

„Cetatenii au o perceptie asupra actului de Justitie, in primul rand, asa cum e formata din experientele nemediate, propriile procese, nu neaparat penale, ci si civile de multe sunt intarziate, in sali insalubre, inghetate sau calduroase vara, vad ca judecatorii sunt incarcati, oamenii care ajung in fata procurorilor vad ca ei rezolva foarte multe cazuri, astea sunt realitati in Justitia din Romania.

Acolo unde au existat abuzuri, realmente, sa se cerceteze, cei vinovati sa fie pedepsiti indiferent de cine sunt ei – procurori, oameni din servicii – dar nu poti veni sa dai cu o pensula grosiera peste tot tabloul pe care cu greu l-au construit. Pana la urma, nu procurorii sau judecatorii, ci romanii. Foarte greu s-a ajuns in Romania un premier ca Adrian Nastase, sa raspunda in fata legii sau Elena Udrea sa raspunda in fata legii – de aceea, povestea asta cu sa se anuleze toate procesele judecate in ultimii 5-6 ani. Unele cerute de Liviu Dragnea si oamenii sai din Parlament e contrara oricarui principiu de restabilire a increderii in Justitie”, declara jurnalistul la Digi24.

„(Fara interceptari ar mai sta in picioare dosarul Gala Bute?) Dosarul Gala Bute nu a fost construit, in ciuda propagandei mincinoase si platita din bani publici furati a celor care o inconjurau pe Elena Udrea atunci, nu a fost constuit pe interceptari. N-a existat nici macar o singura interceptare a Elenei Udrea, o stenograma. Au fost niste interceptari mai vechi decat Gala Bute, care lasau o relatie intre niste oameni de afaceri si oameni din jurul Elenei Udrea.

Dar in rest, acest proces a fost construit pe acte contabile. Pana acolo incat a fost evident prin cate maini au trecut banii dati de Elena Udrea din Ministerul Dezvoltarii, ajungand sa fie spalati la un cetatean care avea o stana de oi, la a 4 sau a 5-a mana care ar mai fi miza Elenei Udrea”, explica Catalin Tolontan.

Catalin Tolontan dezvaluie adevarata miza a arestarii Elenei Udrea! was last modified: octombrie 4th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
Loading...
spre