Caz de pishiatrie… „Taranistul” Pavelescu, ramas cu emblema partidului condus de Coposu, Rațiu, Maniu și Mihalache… cheama oamenii sa sustina protestul PSD-ALDE

500

Presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu anunta pe pagina sa de Facebook ca participa la miting pentru ca „PNTCD nu poate accepta vreodata statul politienesc, folosirea catuselor pentru eliminarea adversarilor politici si a oamenilor incomozi”. 

„PNTCD sustine mitingul impotriva abuzurilor! Voi conduce maine o delegatie a PNTCD la mitingul impotriva abuzurilor. Aceasta nu este o simpla alegere politica, ci o obligatie.

PNTCD nu poate accepta vreodata statul politienesc, folosirea catuselor pentru eliminarea adversarilor politici si a oamenilor incomozi, controlul puterii de stat prin mijloace ilegitime. Primul principiu constitutiv al partidului, enuntat de Iuliu Maniu este „Democratia desavarsita”, ceea ce nu se poate ignora. Altfel, PNTCD ar insemna sa-si nege propria sa menire.

PNTCD nu poate alege nici calea „tacerii”, pentru ca in intreaga lui existenta partidul a ales calea luptei, refuzand sa consimta la nedreptati prefacandu-se ca nu exista („Cine tace, consimte”).

Sunt dezamagit ca PNL, celalalt partid istoric, a ales sa fie aparatorul statului paralel, abuziv, de sorginte stalinista, din simple ratiuni electorale, sperand ca aceste mecanisme ale catuselor si santajului ii va propulsa spre castigarea alegerilor din anii viitori: aceste mecanisme nu reprezinta vointa poporului! O asemenea complicitate nu poate fi scuzata. De dragul unei traditii istorice – desi cele doua partide istorice au fost mereu intr-o rivalitate acerba, dar legate dupa 1990 de un aparent crez comun in valorile democratice -, PNTCD nu poate cationa eroarea istorica in care PNL a fost aruncat, pentru ca „Noi nu negociem principii!” (Corneliu Coposu): libertatile cetatenesti, democratia, spiritul dreptatii sunt principiile si de valorile noastre.

Chem la acest miting pe toti aceia care cred in principiile si valorile PNTCD!”, a scris Pavelescu.

Mesajul lui Pavelescu a stranit furia adevaratilor taranisti. Aproape toate postarile publicate pe pagina sa sunt extrem de critice.

sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos