Cazul Giuliani: Adevaruri nerecunoscute oficial! Gulerele albe ale Mafiei Politice din Romania si imensul scenariu manipulator!

319

Beny Steinmetz, Puiu Popoviciu si Alexander Adamescu, toti trei urmariti de Justitie pentru prejudicii de sute de milioane de dolari, aduse tarilor in care activeaza contribuie transfrontalier la planul oligarhilor romani de compromitere si subordonare a DNA, SRI, Parchetul General, Presidentia Romaniei, institutii care lupta la baioneta cu Marea Coruptie din Romania.

Avand conexiuni internationale si disponibilitati financiare nelimitate, Mafia Politica organizata in jurul liderului PSD, Dragnea de catre Dan Voiculescu, Sebastian Ghita, Elan Schwartzenberg, Elena Udrea alaturi de cei trei mentionati mai sus, toti cercetati penal, unii condamnati si altii aflati in diverse etape in fata judecatorilor au gandit un scenariu amplu de lobby prin care sa scurtcircuiteze functionarea instrumentelor Justitiei de la noi.

1. Planul a debutat cu „activarea” lui Darren White, fostul sef al dispozitivului de paza al Ambasadei Americane, prezentat de propagandistii penalilor ca fiind seful rezidentei CIA la Bucuresti care ataca la baioneta activitatea Laurei Codruta Kovesi la DNA si condamna cu manie interlopa colaborarea cu SRI in activitatea de combatere si lichidare a crimei organizate, reclamand activitati de „politie politica”.

2. Un alt capitol a fost dosarul Black Cube, in care fosti ofiteri ai serviciilor secrete israeliene, contactati de defectorul Daniel Dragomir, omul de casa al Gruparii Udrea, au incercat compromiterea si santajarea sefei DNA. La acest capitol au contribuit atat patronul Gabriel Resources Rosia Montana, Benjamin Steinmetz, arestat la Tel Aviv cat si fugarul Elan Schwartzenberg, ofiterul recrutator al lui Radu Mazare si Liviu Dragnea, refugiat tot in Israel…

3. Cel mai recent episod al marelui scenariu a fost construit in jurul unei scrisori semnata de Rudolf Giuliani, fost procuror anti-mafia, fostul edil al New Yorkului si momentan avocat pro-bono pentru Donald Trump, care a recunoscut in cele din urma ca a primit bani de la casa de avocatura a fostului director FBI, Louis Freeh, pentru lobby in favoarea unor condamanti penali din Romania. In scrisoare, Giuliani atragea atentia ca eforturile facute de Romania in lupta anti-coruptie sunt “exagerate” si propunea amnistie pentru toti cei care au suferit condamnari nedrepte pe baza protocoalelor incheiate cu SRI, precum si initierea, de catre Guvernul roman, a unei comisii formate din judecatori internationali care sa examineze originile protocoalelor secrete si impactul lor asupra Parchetului General si judecatorilor din intreaga tara.

Scrisoarea, care a facut inconjurul lumii, mai ales dupa ce Departamentul de Stat al SUA a afirmat oficial ca textul se afla in perfecta opozitie cu sustinerea totala si neconditionata pe care Washingtonul o ofera luptei anti-coruptie din Romania a fost analizata in cele mai mici detalii rezultand imediat intentia de manipulare si chiar de schimbare a perceptiei publice din tara noastra, strategie gandita de grupul infractional, prin avocatul lui Adamescu Jr si Puiu Popoviciu, Freeh.

Pe 23 august revista Forbes publica o declaratie in care un fost director FBI – Louis Freeh – propune reorganizarea DNA si a Parchetului General, acuzate ca au actionat in baza unor protocoale „antidemocratice”cu serviciile secrete din Romania.

Opinia publica din SUA cunoaste in profunzime faptul ca Louis Freeh este suspectat de autoritatile americane de frauda, spalare de bani si relatii pericuoloase cu entitati oligarhice din Federatia Rusa.
Freeh este avocatul care a intermediat o intelegere in afara tribunalului in cazul firmei Prevezon.

„Firma Prevezon este reprezentata in SUA de Natalia Veselnitskaya, personaj marcant al lobbyului rusesc. De-a lungul timpului, Veselnitskaya s-a remarcat prin atacuri furibunde la adresa lui Bill Browder, celebrul promotor al legii Magnitsky, fiind implicata in legaturi cu Peter Manafort. De altfel, intregul caz Prevezon are radacini in dosarul Magnitsky. Dupa ce procurorii americani au incercat sa dea de urma celor 220 de milioane USD fraudati de autoritatile ruse conform raportului pentru care Serghei Magnitsky a fost omorat, au dat peste transferuri de bani care implicau firma imobiliara Prevezon, din Cipru. Itele banilor murdari din Rusia au dus la afacerile firmei din Manhattan, iar un avocat care reprezenta familia Magnitsky – pe nume Nikolai Gorokov –a reusit chiar sa fotografieze documente care atestau legaturi ale firmei cu doi oameni implicati in furtul celor 220 de milioane din Rusia. Gorokov a murit prin defenestrare cu numai o luna inainte sa poata aparea in tribunal, insa fotografiile obtinute de el au fost admise in dosar la doar cateva zile inainte ca Prevezon sa incheie un acord in afara Curtii, acceptand penalitati de 6 milioane USD.” (The Epoch Times)

Legatura dintre Freeh si Benny Steinmetz apare in dosarul minei Simandou din Guinea. Steinmetz controleaza o firma numita BSGR – care a obtinut in 2008 pachetul majoritar al unei mine de fier din Guinea. BSGR n-ar fi platit nimic pentru actiunile la Simandou, iar 2 ani mai tarziu a vandut pachetul de 51% unui gigant minier brazilian pentru suma de 2,5 miliarde USD – dublul bugetului Guineei. Tranzactia s-ar fi incheiat cu doua saptamani inainte de asasinarea dictatorului Lansana Conte. O ancheta a guvernului Guineei a descoperit ca o firma controlata de BSGR platise o suma de 2,4 milioane sotiei lui Conte, pe nume Mamadie Toure si a anulat pachetul detinut de BSGR ca fiind obtinut prin frauda. Ca urmare, Politia din SUA, Franta si Elvetia a facut descinderi la birourile firmei BSGR deschizand un dosar in SUA. Avocatii lui Steinmetz in acest caz sunt Louis Freeh si Joe Liberman, fost senator republican.

Omul care a facut legatura cu Rudolph Giuliani este fostul avocat al lui Alexander Adamaescu, actualul consul al Romaniei la New York, Catalin Dancu. Dupa ce scandalul lobbyului american”pentru infractori a izbugnit in presa internationala, iar Giuliani a trebuit sa recunoasca ca a fost platit de Freeh si ca scrisoarea anti-justitie se bazeaza pe raportul fostului sef FBI, Catalin Dancu a fost obligat de imprejurari sa recunoasca faptul ca el a intermediat intalnirea dintre Giuliani, Freeh, Adamescu si Popoviciu.

Interesant este faptul ca Freeh a fost avocatul refugiatului la Londra, Puiu Popoviciu si mai ales faptul ca in august 2017, Freeh a publicat un mesaj in care se declara ”profund dezamagit” de condamnarea clientului sau Puiu Popoviciu la 7 ani de inchisoare.
”I am deeply disappointed in the recent decision of Romania’s High Court of Cassation and Justice to affirm the criminal conviction of Romanian businessman, Gabriel Popoviciu, and sentence him to seven years in prison. This sentence and conviction are not supported by either the facts or the law. (…) I am hopeful that courts and reviewing authorities will review this case and decide that justice and the rule of law demand another result“.

Avocatul Catalin Dancu, a afirmat ca a fost contactat de reprezentantii lui Giuliani in octombrie 2017, la putin timp dupa preluarea mandatului, pentru a organiza o conferinta la Bucuresti.
Catalin Dancu a fost numit consulul Romaniei la New York in 31 mai 2017.
in calitate de avocat, Dancu a reprezentat mai multi politicieni controversati: Radu Mazare, Nicusor Constantinescu, Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, Dinu Patriciu, Dorin Marian, Catalin Harnagea, Sorin Rosca Stanescu, generalul Mihai Pacepa, Radu Moraru, George Becali si Dumitru Sechelariu.

Foarte interesant este ca saptamana aceasta, liderii ALDE au anuntat ca intentioneze sa legalizeze activitatea de lobby in Romania.

Pentru a risipi orice urma de indoiala si mai ales pentru a demonta acest scenariu care contravine flagrant intereselor SUA in regiune, ambasadorul SUA, Hans Klemm, a declarat joi, in cadrul ”The U.S. – Romania Strategic Partnership: Highlights & Opportunities- AmCham Ambassadorial Business Breakfast”, ca modificarile aduse legislatiei penale si anticoruptie pot influenta negativ relatia Romania – SUA, precizand ca guvernul de la Washington sprijina complet lupta anticoruptie si apararea drepturilor omului:
”Recentele modificari in legislatia penala si anticoruptie, semnalate intr-o scrisoare comuna a ambasadorilor si oficiali UE, pot avea un rol negativ asupra cooperarii SUA-Romania in domeniul luptei impotriva terorismului, traficului de arme si persoane si aplicarea legii”.

Sursa: arhivelesecuritatii