Cazul lui Ion Stan va fi dezbatut joi de Comisia Juridica a Camerei Deputatilor

407

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a sesizat Comisia juridica in legatura cu cererea Ministerului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PSD Ion Stan, stabilind ca aceasta are termen pana pe 1 decembrie sa elaboreze raportul.

„Biroul Permanent a stabilit procedura standard in legatura cu cazul Ion Stan, iar data de 1 decembrie este data maxima pana la care Comisia juridica trebuie sa prezinte raportul Biroului. In momentul in care Comisia va elabora raportul, se va convoca si plenul, dar si grupul PSD”, a declarat, miercuri, secretarul Camerei, Georgian Pop.
El a aratat ca, potrivit procedurilor, Comisia juridica are un termen de cinci zile pentru a elabora raportul, iar convocarea plenului depinde de cat de repede este elaborat acest raport.
Pop a aratat ca, in opinia sa, plenul va fi convocat saptamana viitoare, iar grupul PSD va fi convocat in aceeasi zi cu plenul.
„De principiu, probabil saptamana viitoare convocam si plenul si grupul PSD”, a spus Pop.
Vicepresedintele Comisiei juridice, deputatul Florin Iordache, a precizat ca joi, la ora 13.00, va avea loc sedinta Comisiei in care se va discuta cazul Ion Stan.
Ministrul Justitiei a transmis, marti, presedintelui Camerei Deputatilor solicitarea DNA de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PSD Ion Stan, acuzat de doua infractiuni de trafic de influenta.
„Astazi, 27 noiembrie 2012, in baza datelor comunicate de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, in temeiul art. 72 alin. 2 din Constitutia Romaniei (republicata), art. 24 Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor (republicata) si art. 193 din Hotararea Camerei Deputatilor nr. 8/1994 (republicata) privind Regulamentul Camerei Deputatilor, ministrul Justitiei a transmis presedintelui Camerei Deputatilor solicitarea de incuviintare a arestarii preventive a domnului deputat Stan Ion, acuzat de savarsirea a doua infractiuni de trafic de influenta, ce fac obiectul unui dosar penal instrumentat de catre procurorii anticoruptie”, se arata intr-un comunicat de presa al MJ.
Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a cerut ministrului Justitiei sa solicite Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatului PSD Ion Stan, cercetat in dosarul nr. 334/P/2012, pentru trafic de influenta.
Solicitarea a fost formulata in conformitate cu prevederile articolului 72 alineatul 2 din Constitutie, ale articolului 24 din Legea 96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor (republicata) si ale articolului 193 din Hotararea Camerei Deputatilor nr. 8/1994 (republicata) privind Regulamentul Camerei Deputatilor, a precizat DNA.
DNA a inceput urmarirea penala fata de Ion Stan pentru doua infractiuni de trafic de influenta. In acelasi dosar este urmarit penal si soferul deputatului, Florin Sarca, pentru complicitate la trafic de influenta.
Procurorii DNA arata, in ordonanta de incepere a urmaririi penale, ca Ion Stan a cerut 130.000 de lei de la persoana care l-a denuntat, bani care urmau sa fie folositi pentru cumpararea de combustibil pentru unele autoturisme ce urmau sa fie folosite in campania electorala a deputatului. De asemenea, de banii respectivi urmau sa fie cumparate alimente care sa fie impartite alegatorilor in preajma alegerilor din 9 decembrie.
MEDIAFAX

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos