Cazul Rovanei Plumb stârnește reacții din partea Ambasadei SUA la București, spre disperarea lui Dragnea: ”Nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege!”

360

Nimeni nu ar trebui sa fie mai presus de lege, iar imunitatea parlamentara nu trebuie folosita pentru a apara pe cineva de raspundere, precizeaza Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, intr-un raspuns la solicitarea Agerpres.

„Ambasada nu comenteaza cazuri individuale. Cu toate acestea, noi credem ca nimeni nu ar trebui sa fie mai presus de lege si nu trebuie sa se faca abuz de imunitatea parlamentara pentru a apara pe cineva de raspundere”, se arata in raspunsul misiunii diplomatice americane.

Camera Deputatilor a respins marti solicitarea DNA privind efectuarea urmaririi penale a deputatului social-democrat Rovana Plumb, fost ministru al Mediului. Au fost inregistrate 99 de voturi „pentru” si 184 de voturi „impotriva”, un vot fiind anulat. Votul a fost secret cu bile.

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului si Schimbarilor Climatice la data faptei, in legatura cu savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu, in dosarul care o vizeaza si pe Sevil Shhaideh, referitor la trecerea unei parti din Insula Belina si Bratul Pavel in administrarea Consiliului Judetean Teleorman.

Sursa: aktual24.ro