Noi cazuri de NEPOTISM in Parlament! Doi deputati PNL si-au angajat reciproc copiii in cabinet!

650

nepotism1Noi cazuri de NEPOTISM in Parlament. Institutul pentru Politici Publice cere conducerii Camerei Deputatilor sa analizeze cazul deputatilor PNL, Costel Soptica si Dumitru Verginel Gireada, care si-au angajat reciproc copiii in cadrul cabinetelor.

Mecanismul de angajare „incrucisata” pentru a ascunde cazul de nepotism este unul mai sofisticat decat in anii trecuti, precizeaza IPP.

„Institutul pentru Politici Publice isi exprima profunda dezamagire fata de folosirea in continuare, sub forme mai sofisticate decat in trecut, a practicii de angajare a rudelor parlamentarilor in cabinetele parlamentare. Recentele informatii din presa, recunoscute – conform declaratiilor- de catre parlamentari, dovedesc ca in Romania parlamentarii nu au niciun respect nici pentru banii publici (salariile angajatilor sunt platite din fonduri publice) nici pentru legislatia si implicit pentru institutiile statutului din domeniul anticoruptiei. Dupa ce in anii trecuti Agentia Nationala de Integritate a investigat situatia a 15 parlamentari care si-au angajat rudele in propriile birouri parlamentare, practicile recidiveaza odata cu inceperea unui nou mandat in Parlament”, se arata intr-un comunicat IPP.

Sursa: rtv.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos