Ce AVERI au candidatii la alegerile europarlamentare!

1289

Ce AVERI au candidatii la alegerile europarlamentare!1Listele de candidati depuse de alianta PSD-UNPR-PC, PNL, PDL, PMP, UDMR, PPDD, Forta Civica si PNTCD pentru alegerile europarlamentare au fost admise de Biroul Electoral Central. Va prezentam mai jos cateva din declaratiile de avere ale candidatilor:

Dan Diaconescu, candidat pe lista PPDD la europarlamentare, scrie in declaratia de avere ca a vandut anul trecut zece imobile la o valoare de 1,7 milioane de euro, insa o parte dintre acestea nu le avea in proprietate in 2012, la fel ca si o serie de spatii comerciale.

Sebastian Bodu, care doreste sa obtina un nou mandat in PE candidand pe locul doi pe listele PNTCD, are mai multe conturi curente, dintre care unul de 13.000 de euro, dar si un cont bancar de circa 216.000 euro,potrivit declaratiei sale de avere depusa la BEC.

Europarlamentarul PSD Daciana Sarbu detine, potrivit declaratiei de avere depusa la BEC, un teren forestier, unul intravilan, un autoturism Land Rover si sapte conturi bancare.

Liderul PNTCD, Aurelian Pavelescu, primul pe lista acestui partid pentru alegerile europarlamentare, a imprumutat in acest an suma de 100.000 de lei de la o persoana fizica, bani pe care trebuie sa ii restituie in 2015, potrivit declaratiei sale de avere depusa la BEC.

Seful delegatiei PSD in PE, Catalin Ivan, are, potrivit declaratiei de avere depusa la BEC, un apartament in Iasi, doua autoturisme, dar si doua credite de aproape 76.000 de euro scadente in 2014.

Europarlamentarul Cristian Preda, care ocupa primul loc pe lista candidatilor PMP, si-a cumparat, de la preluarea actualului mandat in PE, un apartament de 200 metri patrati in Bucuresti si are in conturi peste 800.000 de lei, iar sotia si fiica sa au depozite de cate 100.000 de euro.

Sorin Moisa, candidat pe loc eligibil al PSD-UNPR-PC la PE, a incasat in ultimul an fiscal un salariu de 124.446 Euro de la Comisia Europeana, el detinand un depozit bancar la ING in valoare de 90.256 Euro, precum si suma de 192.616 Euro la Comisia Europeana – Fondul de Pensii.

Doru Frunzulica, candidat pe locul 13, considerat eligibil, pe lista Aliantei PSD-UNPR-PC la PE, a incasat in ultimul an fiscal incheiat suma de 495.891 lei ca membru al Consiliului CSA si consilier ASF, potrivit declaratiei de avere depuse la BEC.

Liderul FC Mihai Razvan Ungureanu, care deschide lista acestui partid la europarlamentare, a avut in anul precedent venituri de aproape 58.000 de lei, din care 2.000 din drepturi de autor de la Teatrul National „Radu Stanca” din Sibiu.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei, care ocupa locul doi pe lista democrat-liberalilor pentru europarlamentare, are trei apartamente, doua case, peste 60.000 de euro in conturi, dar si un credit de 40.000 de euro.

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu, aflata pe locul al doilea pe lista candidatilor Aliantei PSD-UNPR-PC pentru alegerile europarlamentare, detine un apartament in Bucuresti pe numele sotului si un autoturism Toyota.

Europarlamentarul PSD Corina Cretu, prima pe lista de candidati a Aliantei PSD-UNPR-PC pentru alegerile din 25 mai, a dobandit in timpul mandatului 2009-2014 un apartament in Predeal si bijuterii in valoare de 10.000 euro.

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan, care ocupa prima pozitie pe lista democrat-liberalilor pentru PE, are venituri de la Parlamentul European si ca membru in board-ul Fondului Romano-American de Investitii, pensie din Romania, dar si de la Banca Mondiala, precum si venituri din dividende.

Damian Draghici si sotia sa au acordat imprumuturi in nume personal in valoare de aproape 500.000 de lei celor patru societati comerciale pe care le detin si au datorii cumulate de peste 250.000 de euro, desi veniturile din ultimul an sunt putin peste 100.000 de lei. Draghici a precizat insa ca imprumuturile au fost acordate anterior intrarii in politica, din bani proveniti din activitatea artistica.

Cristian Busoi, candidat PNL pentru europarlamentare, este unul dintre cei mai instariti liberali de pe lista pentru PE, Ramona Manescu sustine ca nu are economii semnificative in conturile bancare, in timp ce alti europarlamentari PNL si-au sporit semnificativ averea dupa cinci ani de mandat.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos