Ce crede Sorin Ovidiu Vantu despre excelenta ascensiune a lui Dragnea si prabusirea lui iminenta! Ce-l mai poate salva pe Dragnea de la condamnare?

729

„Dragnea va fi condamnat”, iar „Iohannis are lista cu acoperiţii SRI”. Acestea sunt doar câteva dintre dezvălurile incendiare făcute din spatele gratiilor de un personaj important.

Sorin Ovidiu Vântu crede că, opinie prezentată chiar de omul de afaceri pe propriul blog, „Dragnea va fi condamnat”, iar „Iohannis are lista cu acoperiţii SRI”, scrie Evenimentul Zilei.

Omul de afaceri a scris un text pe propriul blog în care încearcă să explice ce crede el că s-a întâmplat în România ultimilor două luni, care sunt cauzele şi care vor fi efectele pe termen scurt şi mediu ale acestor evenimente.

“Excelent consiliat, Dragnea se instalează în fruntea PSD printr-un vot în interiorul partidului, dat de circa 500.000 de membri. Din acel moment autoritatea lui este totală şi pare de nezdruncinat pentru mult timp de-atunci înainte. Discursul lui public ne arată un tip calm, echilibrat, deschis spre dialog atât cu adversarii politici cât şi cu societatea. Acceptă fără obiecţii instalarea guvernului condus de Cioloş, arătându-şi disponibilitatea de a-l sprijini timp de un an, cât mai era până la alegeri, pentru buna funcționare a ţării. Speculând cu abilitate carenţele unui guvern alcătuit din amatori într-ale politicii şi comunicării, Dragnea îşi vede partidul crescând în sondaje precum Făt-Frumos şi începe să viseze cu ochii deschişi la funcţia de premier, ca prim pas, şi la cea de președinte pentru finalul carierei sale politice”, scrie Vântu pe blogul său.

Omul de afaceri continuă prin a explica cum s-a năruit visul lui Dragnea de a ajunge premier.  “Începe campania electorală unde are o prestație excelentă şi reuşeşte o victorie împotriva unui PNL aproape inexistent ca mesaj și ca lideri. O lege dată de guvernul Năstase este pusă pe tapet de către adversarii politici şi Dragnea îşi vede spulberat visul de a fi premier. Ca şi cum asta n-ar fi fost suficient, al doilea dosar penal aflat pe rol la I.C.C.J se apropie de final şi, nefiind premier în momentul pronunţării, posibilitatea de a fi condamnat şi încarcerat devine aproape certitudine. Panica începe să pună stăpânire pe personaj şi ne trezim cu una dintre cele mai ample şi prost făcute manipulări din istoria post-decembristă a statului român, desfăşurată în mai multe etape”.

După  acest episod, Vântu povesteşte că au “apărut primele înregistrări video cu Sebastian Ghiță în care acesta ne spune că, din spirit civic, s-a hotărât să arate concetăţenilor săi că răul făcut acestei ţări de către Coldea şi Kovesi este cu mult mai mare decât cele câteva sute de milioane de euro pe care le-a furat de la buget, atât în timpul lui Băsescu cât mai ales când premier era prietenul Victor Ponta”.

“Urmare a acestor înregistrări Coldea este destituit, o prostie cât casa, care ajută cu credibilizarea primei etape a manipulării puse la cale de Dragnea şi echipa sa. Percepţia directă şi subliminală care ţi s-a indus, băi generaţie, este că SRI = poliție politică, justiția fabrică dosare şi încarcerează politicieni şi oameni de afaceri nevinovaţi, Dragnea este nevinovat dar DNA-ul cel rău vrea să-l “facă”. Drept recompensă pentru ajutorul dat, lui Ghiţă i se oferă o fereastră de oportunitate de mai bine de două săptămâni în care să nu-l caute nimeni, el având astfel posibilitatea să se ascundă cu tot cu banii furaţi”, mai scrie omul de afaceri.

“Considerând că primele două etape ale manipulării sunt suficiente, fără acte preparative au trecut la etapa finală, demascându-şi în mod absolut cretin intenţiile reale: exonerarea penală a abuzului în serviciu cu prejudicii de până la 200.000 lei, fapta penală care era reținută în sarcina lui Liviu Dragnea în dosarul penal aflat la I.C.C.J. Care hoţi, care tratament uman, care supraaglomerare, care CEDO, care amendă? Urgenţa era dezincriminarea lui Dragnea, care trebuia făcută pe loc, iar proiectul legii graţierii – o lege care nu rezolvă absolut nimic din problemele sistemului penitenciar, trimisă în parlament alături de alte două proiecte similare depuse de PNL şi UDMR încă de anul trecut”, mai spune Vântu.

Vântu se leagă şi de Iohannis şi îşi începe povestea legată de Preşedintele României spunând că acesta  şi-a început bătălia pentru al doilea mandat iar scoaterea din cursă a principalului său contra-candidat, Liviu Dragnea, prin orice mijloace, este principalul lui obiectiv în această fază.  “Ordonaţa care-l scotea practic din zona puşcăriei pe Şeful PSD l-a determinat pe Iohannis să conceapă, împreună cu echipa lui, o contramanipulare de mari proporţii, bazându-se şi el nu pe prostia ci pe buna credință a unui număr imens de oameni. Astfel, pe reţelele de socializare au început să curgă informații terifiante despre criminalii, violatorii şi tâlharii care vor irumpe din puşcării, urmare a ordonanţelor de urgenţă pe care le emite guvernul Grindeanu”.

“Televiziunile de casa ale SRI-ului amplifică grozăvia, CT Popescu enunţă cu o voce cavernoasă că, gata, în România democraţia a murit şi în loc s-a instalat dictatura PSD, o tipă grasă, urâtă şi cu ochelari, isterizează pe alt post că vor ieşi criminalii şi teroriştii din puşcării, mulţimile de oameni ieşiţi pe străzi prin oraşele ţării cred ce li se spune ca o concluzie la ceea ce s-a întâmplat. Băi generaţie, ambele găşti te-au minţit. Gaşca lui Dragnea te-a minţit că trebuie să dea ordonanţele de urgență pentru a nu plăti penalizările impuse de CEDO şi pentru a uşura viaţa oamenilor din puşcării, iar gaşca lui Iohannis că vor ieşi din puşcării criminali, violatori, tâlhari şi terorişti, urmare a acestor ordonanţe”, a mai scris pe blogul său Vântu.

Referitor la Dragnea, Vântu mai spune că “prin ipocrizia şi laşitatea pe care ne-a arătat-o, şi-a pierdut aproape tot capitalul de încredere şi simpatie obţinut în timpul campaniei electorale. Debarcare lui Iordache i-a slăbit major autoritatea în partid. Atacul extrem de inteligent şi cinic al lui Tăriceanu, care a cerut şi a obţinut dreptul de a participa la toate deciziile guvernului, i-a şubrezit major autoritatea asupra lui Grindeanu. Mişcările de stradă i-au diminuat drastic marja de manevră în exerciţiul guvernării”.

Omul de afaceri crede că este foarte probabil ca Dragnea să fie condamnat.

Legat de Iohannis, Vântu spune că acesta şi-a întărit pentru moment poziţia, posibilitatea suspendării fiind anulată. “Prin eliminarea lui Coldea a obţinut acces la lista tuturor agenților acoperiţi ai SRI-ului. S-a poziţionat în ochii occidentului ca un campion în lupta împotriva corupţiei şi ca un titan al democraţiei româneşti. A luat o serioasă opţiune pentru obţinerea unui nou mandat”.

Vântu are şi câteva soluţii pentru situaţia actuală a României.  “Scoaterea justiţiei de sub control politic care să delege CSM-ul în numirea şefilor de parchete şi instanţe. În aceasta situaţie nici procurorii şi nici judecătorii nu vor mai fi obligaţi să-i facă pe plac Şefului statului, indiferent de cine va fi acesta, şi nici vreo lege de răspundere a magistratului nu va mai fi necesară, CSM-ul stabilind codul deontologic al magistraţilor”.

Omul de afaceri crede că este necesară şi “o noua lege de funcţionare a SRI care să prevadă, printe altele, şi alocarea bugetară după nişte criterii clare de performanţă, desfiinţarea unor divizii care se ocupă de poliţie politică – gen divizia pentru apărarea constituţiei, norme clare de control ale acoperiţilor, pentru a-i elimina din justiţie şi politică”.

De asemenea, vede ca pe o urgenţă lansarea unui autentic proiect de ţară care să repoziţioneze România pe plan internaţional şisă-i aducă din nou pe români împreună.

În plus, Vântu consideră că este necesară şi “refacerea relaţiei cu Rusia prin oferirea unor avantaje economice consistente. Mari capitaluri externe ocolesc România din cauza relaţiei tensionate dintre noi şi ruşi şi mari pericole ne dau târcoale din pricina politicii pe care am dus-o până acum faţă de ei”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos